Haberler

Hdp Manisa Teşkilatı Suruç'taki Patlamayı Kınadı

Güncelleme:

Hdp Manisa teşkilatı Suruç'taki patlamayı kınadı HDP Manisa İl Örgütü Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

Hdp Manisa teşkilatı Suruç'taki patlamayı kınadı

HDP Manisa İl Örgütü Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, Kobani'nin yeniden inşası için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında gerçekleştirilen ve katliama dönüşen bombalı saldırı HDP Manisa İl Örgütü tarafından da kınahdı. HDP Manisa İl Örgütü üyeleri, KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Manisa Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup HDP Manisa İl binasının önünden Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında grup Direne Direne Kazanacağız, Rojava Halkı Yalnız Değildir sloganları atarken, İnadına barış inadına kardeşlik, IŞİD ve çeteler döktüğü kanda boğulacaktır yazılı büyük pankartlar açtı. Manolya Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından patlamada hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Basın açıklamasında ilk konuşan HDP Manisa İl Eş Başkanı Hatice Aslan, yaşanan katliamı şiddetle kınadıklarını belirterek, olayın faillerinin bulunmasını istedi. HDP Manisa İl Eş Başkanı Sait Taycı ise yaşanan olayın insanlık tarihine bir leke olarak geçtiğini ifade ederek, Bu alçakça saldırı toplumsal barışa kardeşliğe ve insanlık onuruna yapılmış siyasal bir saldırıdır. Bu siyasal saldırının arkasında kimlerin olduğu ve canilerin kimlerden güç ve cesaret aldığı halklarımız tarafından çok iyi bilinmektedir dedi. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title