Haberler

Manisa Genelinde 68 Fosseptik İnşaatına Başlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilk etapta yapacağı 68 adet fosseptik inşaatlarına başladı. Proje kapsamında Şehzadeler ilçesi Karayenice Mahallesinde inşa edilecek fosseptiğin temel betonu döküldü.

MASKİ Genel Müdürlüğü, 3 milyon 660 bin TL bedelle ihalesine çıktığı 68 adet fosseptikte çalışmalarına başladı. Manisa ili 1. Grup Fosseptik ihalesi kapsamında Şehzadeler ilçesi Karayenice Mahallesinde 750 kişilik fosseptik kuyusunun temel betonu döküldü. İl genelinde yapılacak 68 fosseptik için iş bitiş süresi 600 gün olarak belirlendi. Ayrıca Yunusemre ilçesinin Demirci Mahallesi ile Saruhanlı'nın Taşdibi Mahallesinde temel betonu öncesi kazı çalışmaları tamamlandı.

"Daha temiz bir çevre için"

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, daha sağlıklı bir çevre için fosseptik inşa çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Başaran, "İl genelinde daha temiz bir çevre için atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Bu tesislere kanalizasyon hatları ile bağlı mahallelerimizin evsel nitelikli atıkları arıtılacak. Bağlantısı olmayan mahallelerimizi de kendi kaderlerine terk etmiyoruz. Bu kapsamda il genelinde fosseptik kuyuları inşa edip, buralardan atıkları vidanjörlerle çekip, tesislerimize taşıyacağız. İlimiz genelinde hiçbir noktada atıksular vatandaşlarımıza ve çevreye sorun teşkil etmeyecek." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title