Haberler

Manisa Eski Vekil Yılmaz'ın Atatürk'e Hakaretten Yargılanmasına Devam Edildi

Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Manisa 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Manisa 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Yılmaz'ın konferansta söylediği 'Selanikli dönmeler' sözünün hakaret unsuru olup olmadığının tespiti için bilirkişiden görüş alınmasına karar verilirken, duruşma erteledi.

Eğitim Bir-Sen'in Manisa'da geçen yıl 31 Mart'ta düzenlediği konferansa katılan Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'a, buradaki konuşmasında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği iddiasıyla yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya ikinci duruşmayla devam edildi. Manisa 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Şevki Yılmaz katılmazken, avukatları Uğur Onur Bakır ve Onur Taş hazır bulundu. Eğitim İş Sendikası yöneticilerinin suç duyurusuyla açılan davanın duruşmasına, sendika avukatları Ender Aktaş, Ünal Demirtaş ve Fahri Coşkun da katıldı. Duruşmada, Yılmaz'ın konferansta söylediği 'Selanikli dönmeler' sözünün hakaret unsuru olup olmadığının tespiti için bilirkişiden görüş alınmasına karar verildi. Hakim duruşmayı, 10 Mayıs 2016 tarihine erteledi.

'HAK ETTİKLERİ CEZAYI BULACAKLAR'

Eğitim-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Cem Ok, duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul da katılarak destek verdi. Şube Başkanı Ok şöyle konuştu:

"Atatürk'ümüze, Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetin tüm temel kazanımlarına saldırılar her geçen gün artarak devam etmektedir. Aymazların, bu gerici ve bölücü zihniyetlerinin amacı, Atatürk ve Cumhuriyetle hesaplaşmaktır. Bu amacın peşindeki şahsiyetlerden biri de Manisa'mıza gelerek çirkin saldırılarından birini gerçekleşmiştir. Aklı sıra kendisini panel için kentimize davet eden yandaş sarı sendika, bu saldırıya çanak tutarak Atatürk'e hakaret etmeyi marifet saymıştır. Sendikamız Eğitim-İş bu menfur saldırıların sahibini ve sözlerini yargıya taşımıştır. İnanıyoruz ki adalet er geç tecelli edecek, bu tür saldırılar ve itibarsızlaştırma girişimlerinin sahipleri hak ettikleri cezayı bulacaklardır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Şevki Yılmaz 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title