Haberler

Manisa Eşini Öldüren Çiftçi İçin Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi

Eşini öldüren çiftçi için savcı haksız tahrik indirimi istediManisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, eşi 40 yaşındaki Ayşegül Şimşek'i av tüfeğiyle kasten öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Ferhat Şimşek için savcı mütaalasında sanığın haksız tahrik indirimi uygulanarak 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Eşini öldüren çiftçi için savcı haksız tahrik indirimi istedi

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, eşi 40 yaşındaki Ayşegül Şimşek'i av tüfeğiyle kasten öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Ferhat Şimşek için savcı mütaalasında sanığın haksız tahrik indirimi uygulanarak 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Yaşları 4 ile 18 arasında değişen üç çocuk babası çiftçi 45 yaşındaki Ferhat Şimşek, evhanımı olan eşi Ayşegül Şimşek'i geçen 28 Mart'ta ruhsatlı av tüfeğiyle, Gireli Mahallesi'ndeki evlerinde göğsünden vurdu. Ferhat Şimşek, iddiaya göre, kanlar içinde kalan eşi Ayşegül Şimşek'i, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne götürdükten sonra ortadan kayboldu. Hastanede Ayşegül Şimşek'in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Antakya'da askerlik yaparken tanışıp evlendiği 19 yıllık eşini öldüren Ferhat Şimşek, olaydan bir süre sonra jandarmaya gidip, teslim oldu. Jandarmadaki ifadesinde tüfeğin dolu olduğunu bilmediğini ileri süren Ferhat Şimşek, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Ferhat Şimşek hakkında kasten öldürmek suçundan Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün görülen ikinci duruşmasına tutuklu sanık Ferhat Şimşek, öldürülen Ayşegül Şimşek'in annesi Fatma Yılmaz, ablası Nuray Yılmaz ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi. Duruşmada, eşi tarafından öldürülen Ayşegül Şimşek'in gönül ilişkisi olduğu ileri sürülen M.A., tanık olarak dinlendi. M.A., ifadesinde Ayşegül Ş. ile birlikte yaşadıklarının ve mesajlaştıklarınının doğru olduğunu söyledi. Bunun üzerine Fatma Yılmaz, "Kızıma iftira atıyorlar" diyerek, tanık M.A.'ya tepki gösterdi.

Sanık Avukatı Fedai Kozan da duruşmada söz alarak müvekilinin tüfeğin boş veya dolu olduğunu bilmeden ateşlendiğini, bu nedenle taksir ile öldürme söz konusu olduğunu söyledi. Yılmaz Ailesi'nin avukatı Salih Mahsenoğlu, ise sanığa en ağır cezanın verilmesi istedi.

"ALDATMA SADECE BOŞANMA SEBEBİDİR"

Savcı mütaalasını verip, sanığın TCK'nın 29'uncu maddesini içeren haksız tahrik indirimi uygulanarak 18 yıldan 24 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Duruşma tarafların süre istemesi üzerine ertelendi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, "Savcı mütalasını verdi. Mütaalada haksız tahrik indirimleri uygulanarak, cezasının verilmesini istedi. Haksız tahrik indirimi olsa bile aldatma sadece boşanma sebebidir. Cinayet sebebi değildir. O yüzden haksız tahrik indiriminin uygulanmadan, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Yılmaz Alaşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title