Haberler

Manisa Emniyet Müdürü Merkeze Alındı

Manisa'ya şubat ayında atanan İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya merkeze çekildi. Alkaya'dan boşalan koltuğa Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren getirildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ın ardından Emniyet Müdürü Erhan Alkaya da merkeze alınarak yerine Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren getirildi. Atama kararı 03.06.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı.

TAYFUN ERDAL CEREN KİMDİR

1960 yılında Kahramanmaraş Andırın'da doğdu. 1978 yılında Polis Koleji, 1982'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Sırayla; Şanlıurfa ve Adana İl Emniyet Müdürlüklerinde Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptı. Avustralya'da yaptığı üç yıllık yurt dışı görevinin ardından atandığı İstanbul'da; Güvenlik Şube Müdürü, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü, Narkotik Şube Müdürü, Organize Suçlar, Mali, Narkotik ve İnterpol Şubelerinden sorumlu emniyet müdür yardımcısı oldu. Asayişten sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak 8 yıl çalıştı. Haziran-2006 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. Tayfur Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığının onayı ile 5 ay İstanbul'da koordinatör müdür olarak görev yaptı. 18 Ekim 2006 tarihli kararname ile Bilecik İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 21 Nisan 2009 tarihine kadar 2,5 yıl yürüttüğü Bilecik Emniyet Müdürlüğü görevini; İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. maddesi uyarınca 13 Nisan 2009 tarihli yargı kararı gereği 1. Sınıf Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç'a devrederek, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Polis Başmüfettişi olarak görevine devam etti. Terör ve Narkotik suçlarla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere iki defa ABD, uyuşturucu ile uluslararası mücadele konularını görüşmek ve işbirliği için sırası ile iki defa Hollanda, Makedonya, Yunanistan ve İran'da görüşmeler yaptı. Çok sayıda kurs, seminer ve eğitim toplantılarına katılarak terör, asayiş, mali, narkotik ve organize suçlar konusunda uzmanlaştı. Meslek hayatı boyunca çok sayıda maaş taltifi ve takdirname ile ödüllendirildi. 17 Haziran 2009 tarihli kararname ile Osmaniye Emniyet Müdürü olarak atandı. 1.Sınıf Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, buradaki görevinin ardından 03.06.2014'te Resmi Gazete de yayınlanan atama kararıyla Manisa İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tayfur Erdal Ceren Abdurrahman Savaş Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title