Haberler

Manisa Emniyet Müdürü Ceren'in Açığa Alınması

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in, "kelepçeli gözaltı" haberiyle ilgili soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca geçici olarak açığa alınmasına ilişkin, "Adli soruşturma bitti, disiplin soruşturması hangi aşamada onu bilmiyorum.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in, "kelepçeli gözaltı" haberiyle ilgili soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca geçici olarak açığa alınmasına ilişkin, "Adli soruşturma bitti, disiplin soruşturması hangi aşamada onu bilmiyorum. Onu bakanlık sonuçlandıracak. Belki merkeze alacak ya da başka bir ilde görevlendirecek" dedi.

Kent merkezindeki restoranda gazetecilerle bir araya gelen Bektaş, gündemin yoğunluğu nedeniyle Çalışan Gazeteciler Günü'nü gecikmeli kutladığını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bektaş, Ceren'le ilgili soruşturmanın ne aşamada olduğuna ilişkin soru üzerine görevden uzaklaştırılmasının tedbir olduğunu, bunun görevden alma olmadığını anlattı.

Bektaş, Ceren'in başka bir ilde görev yapmak için dilekçe verdiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Adli soruşturma bitti. Disiplin soruşturması hangi aşamada onu bilmiyorum. Onu bakanlık sonuçlandıracak. Dolayısıyla bakanlık bir karar verecek. Belki merkeze alacak ya da başka bir ilde görevlendirecek ya da göreve iade edecek, 'Manisa'da devam et' diyecek. Bunu da hep beraber öğreneceğiz. Emniyet Müdürlüğü kadromuz dolu. Yardımcıları ve vekili iş başında, işimize devam ediyoruz. Aksayan bir işimiz yok. 'Bakanlığımız da kısa süre içinde bir karar verir' diye bekliyoruz. Benim bildiklerim de sizden fazla değil."

"Bakanlığın ne yapacağını doğrusu ben de merak ediyorum"

Bektaş, "kelepçe haberi"yle ilgili değerlendirmesinin ardından İçişleri Bakanlığınca mülkiye müfettişi görevlendirildiği, bu konudaki düşüncelerinin sorulması üzerine sözlerini şöyle tamamladı:

"O soruşturma tamamlandı. Adliyeye intikal etti. Orada olumsuz bir durum olmadığını biliyorum çünkü işin iki tarafı var. Bir memur, bir fiilde bulunduğunda ceza hukuku anlamında suç mudur, değil midir, suçsa mahkemeye gider. Savcı davasını açar, yargılanır. Değilse ceza hukuku anlamında yargılanmaz, süreç orada biter ama olay aynı zamanda disiplin hukuku açısından da değerlendirilir. Yani ceza hukuku açısından suç olmayan bir eylem, disiplin hukuku açısından suç oluşturabilir. O süreç henüz tamamlanmadı. Bir şey ceza hukuku anlamında suç olmadığı zaman disiplin hukuku anlamında da suç olmayabilir.

O zaman da süreç tamamlanır ve işine devam eder. Bakanlığın ne yapacağını doğrusu ben de merak ediyorum, bekliyoruz."

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 10 Kasım'da aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması tepkilere neden olmuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Manisa ve Eskişehir'deki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonlarında başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve İstanbul Beyoğlu'nda gençlere tokat atılmasıyla ilgili inceleme başlatılmış, Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Dönemin İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında da "inceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere" mülkiye müfettişi görevlendirdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tayfur Erdal Ceren Gazeteciler Günü Erdoğan Bektaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title