Haberler

Manisa'dan Kısa Kısaı

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısı yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında toplanan mecliste, tıp merkezi yapılması önerisi ele alındı.

Ergün, öneriyle ilgili meclise yaptığı sunumda, sağlık merkezi için ilgili personelin Sakarya Belediyesi'ne ait tıp merkezinde incelemede bulunduklarını belirterek, bu örnekle meclisten karar alınmasını teklif etti.

Öneri, görüşmelerin ardından oy birliğiyle ilgili komisyona gönderildi.

- Salihli'de "huzur toplantısı"

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kurtuluş Mahallesi sakinleriyle "huzur toplantısı" düzenledi.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taşcı, toplantıda yaptığı konuşmada, polis-halk dayanışmasını geliştirmek ve vatandaşın taleplerini daha yakından dinlemeyi amaçladıklarını ifade ederek, vatandaşları dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şüpheli gördükleri araç ve şahısları polis imdat hattı 155'e bildirmelerini isteyen Taşcı, şunları söyledi:

"Mahallenizde veya sokağınızda her zamankinden alışagelmedik bir olay gördüğünüzde bunu emniyet güçleri ile mutlaka paylaşın. Yaşadığımız şehrin daha güvenli olması için bunu vatandaşlarımızın bizimle paylaşmalarını bekliyoruz."

-Amatör sporculara belediyeden destek

Turgutlu Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren amatör futbol kulüplerine malzeme desteğinde bulundu.

Belediye binası encümen toplantı salonunda gerçekleşen toplu malzeme dağıtım töreninde, 10 amatör futbol takımına, 20 adet forma, şort, tozluk, 10 adet antrenman topu, 20 adet antrenman bip'i, 20 adet tekmelik, 12'lik suluk, 5 adet maç topu verildi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, amatör takımlara her zaman destek olacaklarını dile getirerek, "Amatör takımlar önemli isimler yetiştiriyor ve bunun örneklerini Türkiye'de görüyoruz. Takımlarımızın her türlü ihtiyacını karşılıyoruz ve karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

- Salihli'de 92 kişi organ bağışında bulundu

Organ Bağış Haftası dolayısıyla Salihli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 6 farklı noktada açılan organ bağış standında toplam 92 kişinin bağış yaptığı bildirildi.

Salihli İlçe Sağlık Müdürü Sezgin Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla açtıkları stantlara halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Açılan stantlarda vatandaşlara organ bağışı konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve organ bağışı yapmak isteyenlerinde başvuruları alındı. Bu kapsamda 3 günde 92 kişi organ bağışında bulundu. Bu bağışlar ile Salihli'de bir yıl içerisinde 393 kişi organ bağışı gerçekleştirmiş oldu." - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Cengiz Ergün Sakarya Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title