Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa temsilciliği tarafından Yunus Emre ilçesi Üzümcüler İsa Artunç Ortaokulu'nda düzenlenen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var" projesinin ilçe koordinatörlerinin katılımıyla başlangıç toplantısı düzenlendi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa temsilciliği tarafından Yunus Emre ilçesi Üzümcüler İsa Artunç Ortaokulu'nda düzenlenen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var" projesinin ilçe koordinatörlerinin katılımıyla başlangıç toplantısı düzenlendi.

İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada projenin Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir Sen, İHH ve Dişanet İşleri Başkanlığınca yenilenerek ülkedeki tüm okullara gönderildiğini belirterek, projede geçen yıla göre yüzde 400'lük bir artışla 600'lü rakamlara ulaştıklarını söyledi.

Yaz döneminde sponsorlukların bitmesi ile sayının bir miktar azaldığını söyleyen Okumuş, bu sene hedeflerinin bin yetime ulaşmak olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki yetimlerin hem devlet tarafından hem de sivil toplum kuruluşları tarafından sahiplenildiğini aktaran Okumuş, "Listede yer açılsa bile hemen kapanıyor. Biz bu yıl Manisa'nın da yetimlerini de bu sistemin içine dahil ettik. Biz Manisa'daki yetimlere de bakmak istiyoruz ancak yetimler ile sponsorları bir araya getirmek, birbirlerini bilsinler istemiyoruz. Bu ince çizgiye dikkat etmek istiyoruz. Bu anlamda Manisa'nın yetimlerine başka illerden başka yerlerden bakacaklar." diye konuştu.

Toplantıda projenin iş ve işlemleri konusunda 17 ilçe koordinatörlerine bilgiler aktarıldı.

Vali Güvençer Turgutlu'da açılış törenine katıldı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Turgutlu Belediyesi ve Hayırseverler Mesadet ve Hakan Özcan tarafından yaptırılan Anasınıfı ve konferans salonunun açılışını yaptı.

Törene Vali Güvençer, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile hayırseverler Hakan Özcan, Selda Saltan, Çiğdem Karacasulu, Eser Sevil ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Hayırseverlere plaket veren Vali Güvençer, "Eğitim yatırımlarında günden güne artış yaşanıyor. Bu hizmetlere katkı sağlayan hayırseverlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özcan ailesi ve bu vatan için hayırseverlikten hiç kaçınmayan milletimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bizler bir ve beraber oldukça bu hizmetler artacaktır." ifadelerini kullandı.

Turgutlu'da bir çok hayırseverin desteği ile eğitim kurumları kazandırıldığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise hayırseverlere teşekkür etti.

"Hayır işi sevdadır" diyen hayırseverlerden Hakan Özcan ise "Özcan ailesi olarak bu düşünce ile Turgutlu'ya bir çok hizmeti kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hizmetleri gerçekleştirirken bizlere destek olan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından Vali Güvençer, Belediye Başkanı Şirin tarafından Özcan ve Saadet aile fertlerine plaket verilerek, açılış gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title