Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Kula ilçesinden 1996/4 tertip askere gidecek 211 Mehmetçik için, mehterli uğurlama töreni düzenlendi.

Kula ilçesinden 1996/4 tertip askere gidecek 211 Mehmetçik için, mehterli uğurlama töreni düzenlendi.

Yunus Emre Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine Kula Kaymakamı Murat Güven Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz,, daire amirleri, askere gidecek gençler ve aileleri katıldı.

Askerler adına bir konuşma yapan Soner Malkoç, "Bizler nöbeti devralıyoruz, sizler burada rahat uyuyun. Biz bu vatanın evlatları olarak bayrağımıza ve vatanımıza göz diken düşmanlara karşı sizleri savunmaya gidiyoruz. Bizlerden duanızı eksik etmeyiniz." diye konuştu.

Kula Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Melih Oğuz, askere gidecek gençlere hayırlı yolculuklar diledi. Oğuz, "Bu ülkeyi yıpratmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki, Türk insanı vatanı için her zaman canını vermeye hazırdır. " dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Güven ve Başkan Tosun tarafından Mehmetçikler adına Malkoç'a Türk Bayrağı teslim edildi.

Kula Belediyesi tarafından askere gidecek gençlere çeşitli hediyeler verilirken Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler mehteran takımı, kahramanlık türkülerinden oluşan konser verdi.

Gezici kütüphane, öğrencilerin ilgi odağı oldu

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi tarafından hayata geçirilen 'Gezici Kütüphane', Yunusemre ve Şehzadeler ilçesindeki kırsal mahallelerde eğitim veren okullardaki öğrencilere kütüphane hizmeti veriyor.

11 yıl önce son seferini yaparak hurdaya ayrılan eski tip gezici kütüphanenin ardından, 3 bin 84 adet kitap kapasiteli gezici kütüphane ile kırsal mahalleler 11 yıl aradan sonra öğrencileri yeni kitaplarla buluşturmaya devam ediyor.

Manisa'da 41 ayrı noktada, yaklaşık 3 bin kitapla öğrencilere kütüphane hizmeti verdiklerini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, "İlimize 1 adet gezici kütüphane gönderildi. Eylül ayı itibarıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerimizin uzak mahallelerinde bulunan ve kütüphane hizmetinden yararlanamayan öğrencilerimize hizmet vermeye başladık. Şu anda gezici kütüphanemiz Manisa'da 21 rota üzerinde 41 ayrı noktada belirli günlerde öğrencilerimize hizmet veriyor. Gezici kütüphanemizin bünyesinde 3 bine yakın kitap var ve 2 bin 400'ü aşkın da üyeye sahip." diye konuştu.

Üyelik işlemiyle kitap değişimi yapan gezici kütüphanede şu ana kadar 2 bin 644 kitabın ödünç verildiğini belirten Sudak, toplam 2 bin 409 üyeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenci servislerine denetim

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri, öğrencilerin güvenli seyahat etmeleri için okul servis araçlarını denetledi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber öğrencilerin güvenli bir ortamda seyahat edebilmeleri için okul servis araçlarına yönelik denetim yapıldığı bildirildi.

Denetimlerde toplam 562 servis aracının kontrol edildiği, kanun ve yönetmeliklere uygun olmayan 38 servis araç sürücüsüne idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Denetim sırasında 562 servis şoförü ve toplam 4 bin 572 öğrenciye uyulması gereken trafik kurallarıyla ilgili bilgilendirme seminerleri de verildiği açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Halis Demir Yunusemre Politika Güncel Haberler

title