Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, elektrik kesintileriyle ilgili Ankara'ya giderek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğini söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, elektrik kesintileriyle ilgili Ankara'ya giderek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğini söyledi.

Çelik, öğretmenevinde bir araya geldiği 60 muhtara bilgisayar yazıcısı dağıttı.

Burada konuşan Çelik, Manisa'da 3 gündür devam eden şiddetli rüzgar nedeniyle sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını dile getirdi. Çelik, "Ben belediye başkanı olarak GEDAŞ'ı arıyorum, mahallemdeki bir sokak aydınlatmasını yaptıramıyorum. 'Hemen yapacağız, bugün yapacağız, yarın yapacağız' diyorlar. Bir hafta aynı sorun. Kim olursa olsun şehrin seçmiş olduğu bir belediye başkanını yalancı çobana çeviremez. Buna müsaade etmem. Bu bir ciddiyetsizliktir" diye konuştu.

Muhtarlara dilekçe dağıtarak, mahallelerinde yaşanan elektrik sorunlarını yazmalarını isteyen Çelik, Ankara'ya giderek Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğini ve yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili hazırladıkları dosyayı bakanlığa sunacaklarını kaydetti.

Hakedişlerden 5 bin 57 çiftçi yararlanacak

Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere 2014 yılı içerisinde yapmış oldukları tarımsal üretim dolayısıyla mazot gübre ve toprak analizi desteği ödemesi yapılacağını kaydetti.

İlçede askıya çıkan icmallerde, Kula'da destekleme kapsamında hak edişi yapılan çiftçi sayısının 5 bin 57 olduğunu belirten Sarısu, "Bu çiftçilere 277 bin 929 dekar alan için 1 milyon 471 bin 751 liralık mazot desteği, 263 bin 770 dekar alan için 1 milyon 677 bin 365 lira gübre desteği ve 14 bin 578 dekar alan için 36 bin 447 liralık toprak analizi desteği olmak üzere toplam 3 milyon 185 bin 563 liralık destekleme ödemesi yapılacak" dedi.

Kula'da SYDV yardımları

Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 2014 yılında 4 bin 806 kişiye nakdi, 5 bin 486 kişiye ayni yardım yapıldığı bilgisini verdi.

Kaymakam Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezi yardımlar kapsamında 2 bin 98 kişiye nakdi yardım yapıldığını kaydetti.

2014 yılında 12 bin 750 kişiye yardım yapıldığını belirten Kaymakam Güven, "Vakıf olarak 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da ihtiyaç sahibi kişilere destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Faruk Çelik Taner Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title