Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Turgutlu ilçesinde çökme tehlikesi bulunan 4 binanın boşaltılması için ev sahiplerine tebligat yapıldı.

Turgutlu ilçesinde çökme tehlikesi bulunan 4 binanın boşaltılması için ev sahiplerine tebligat yapıldı.

Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Belediyesi Şehitler Mahallesi Nergiz Sokak'ta 2014'te duvarlarında çatlaklar oluşan 4 evde inceleme yaptı ve çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılması için ev sahiplerine tebligatta bulundu.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de ailelerle görüştü, mağduriyet yaşanmayacağına dair açıklama yaptı.

Binalarda tehlikeli bir durumun söz konusu olduğunu kaydeden Şirin, "Çökme tehlikesi bulunan binalarda yaşayan ailelerimizden binaların boşaltılmasını istedik. Binaların boşaltan ailelerimizin kira yardımları ve diğer giderleri için Kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği yaparak karşılayacağız. Hiçbir ailemiz mağdur olmayacak ve her zaman onların yanında olacağız" dedi.

- Büyükşehir'den 17 ilçeye otobüs müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 17 ilçeye birer tane olmak üzere satın alınan otobüslerin, vatandaşların mezarlık ziyareti, sivil toplum kuruluşları ve amatör spor kulüplerinin faaliyetleri için kullanılacağını açıkladı.

Otobüslerin teslim alındığı belirten Ergün, "Önümüzdeki haftalarda otobüsleri ilçelerimize göndereceğiz. Bütün ilçelere birer otobüs gidecek. İlçelerdeki koordinatörlüklere tahsis edilecek olan otobüsler, vatandaşlarımızın mezarlıklara gidip gelmesi, sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri ve amatör spor kulüplerinin faaliyetlerinde kullanılabilecek. Bunların dışında otobüslerin kullanımı noktasında gelecek olan uygun talepler de değerlendirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" diye konuştu.

Manisa'daki kan bağışları

Türk Kızılayı Manisa Şubesi Başkanı Cengiz Yurdabekçi ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Manisa'da Kan Merkezi'nin 2002 yılında kurulduğunu ve 3 bin 500 ünite kan bağışıyla başlandığını belirten Yurdabekçi, 2014 yılında 57 bin 805 ünite kan bağışı topladıklarını, bağışlanan her kanın 3 hayat kurtardığına işaret etti.

Özelllikle kış aylarında kan bağışlarının azaldığına dikkati çeken Yurdabekçi, ilçe belediyeler ve kaymakamlıklar kanalıyla kan bağışını arttırmaya yönelik kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Yurdabekçi, yaz aylarında ortalama 6 bin civarında olan kan bağışının kış aylarında 3 bin 500'lere kadar düştüğünü sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Turgutlu Belediyesi Cengiz Ergün Turgay Şirin Yerel Haberler

title