Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Dünya KOAH Günü dolayısıyla Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince vatandaşlara ücretsiz olarak solunum fonksiyon testi ve karbondioksit ölçüm testi yapıldı.

Dünya KOAH Günü dolayısıyla Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak solunum fonksiyon testi ve karbondioksit ölçümü yapıldı.

Manolya Meydanı'ndaki etkinlikle KOAH hastalığına ilişkin farkındalık yaratmak istediklerini kaydeden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, KOAH hastalığının başlıca nedenin sigara ve tütün kullanımı olduğunu vurguladı.

Stantta vatandaşlara ücretsiz olarak solunum fonksiyon testi ve karbondioksit ölçüm testi yapıldı, test sonuçları değerlendirilerek vatandaşlar bilgilendirildi.

Turgutlu'da Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler tiyatrosu

Acıbadem Sanatevi'nin "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı oyunu Turgutlu Lisesi Tiyatro ve Konferans Salonu'nda sahnelendi.

Gerçek cücelerin rol aldığı oyuna büyük ilgi gösteren çocuklar oyun sonunda oyuncularla fotoğraf çektirdi.

Oyun hakkında açıklama yapan organizatör Ercan Okçu, çocukların tiyatro sevgisini arttırmak ve tiyatroya ilgi duymalarını sağlamak için sık sık bu tür organizasyonları gerçekleştireceklerini söyledi.

"Acil'e gelen hastalar acil değil"

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, acil servislere başvuran hastaların yüzde 70'inin poliklinik hastası olduğunu söyledi.

Yurttaş, gazetecilere yaptığı açıklamada 2013 yılında Manisa'da toplam 1 milyon 532 bin 715 hastanın acil servislere başvurduğunu, sadece 810 hastanın başka ile sevk edildiğini söyledi.

Manisa'da çok iyi bir ambulans filosu olduğuna dikkati çeken Yurttaş, "Gereksiz yapılan bir çağrı başkasının hayatını tehlikeye sokabilir. Acil servislere başvuran hastaların pek çoğu aile hekiminin tedavi edebileceği hastalar" diye konuştu.

Kaymakam, mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, ilçeye bağlı 50 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kanyılmaz, kanun ve yönetmeliklere aykırı hiçbir işlem yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Muhtarların mahallelerinde oturan vatandaşları tanımaları, mahallede oturmadığını bildikleri ve şüphelendikleri kişileri güvenlik güçlerine bildirmeleri gerektiğini anlatan Kanyılmaz, muhtarlardan vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarını çekinmeden ilgili kurum ve kuruluşlara ileterek, takip etmelerini de istedi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Kanyılmaz Muzaffer Yurttaş Turgutlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title