Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ile birlikte ilçede yapılması planlanan yurt için hazır bina ve alanları inceledi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ile birlikte ilçede yapılması planlanan yurt için hazır bina ve alanları inceledi.

Karaca, Kula'nın öğrenci potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu, bölgede ilk olarak kiralama yöntemi ile yurt sorununu çözeceklerini daha sonra ise kendi binalarını yaparak öğrencileri barındıracaklarını belirtti.

Karaca, yurtlardaki odaların son derece modern olacağını, bir ve iki kişilik odalarda dolap, buzdolabı, tuvalet, banyo, masanın bulunacağını ifade etti.

Kula Kaymakamı Hakyemez ise ilçenin en büyük sıkıntılarından birinin yurt eksikliği olduğunu dile getirdi.

-Kask uygulaması

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarında motosiklet sürücülerine yönelik yaptığı kask uygulamalarına devam ediyor.

Kula'da motosiklet sürücülerinin yoğunluğundan kaynaklanan yaramalı ve ölümlü kazaların önüne geçmek için başlatılan uygulamalar günün belirli saatlerinde şehir merkezinin farklı bölgelerinde yapılıyor.

Bugün yapılan kontrollerde 13 adet motosiklet sürücüsüne ve bir elektrikli bisiklet sürücüsüne kask takmadıkları için cezai işlem uygulandı.

Uygulamaların önümüzdeki günlerde de sıklıkla devam edeceği öğrenildi.

-Salihli Emniyet Müdürü Ardahan'a tayin oldu

Salihli ilçesinde 2008 yılından bu yana görev yapan Emniyet Müdürü Erkan Taş, Ardahan'a tayin edildi.

2. Sınıf Emniyet Müdürü Erkan Taş, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine atanırken, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Mercan da Afyon Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi.

-Ağaç dallarından hayvan figürü yapıyor

Alaşehir ilçesinde emekli yüksek makine teknikeri Mustafa Altıngül (70), hobi olarak ağaç dallarından hayvan figürleri yapıyor.

Alaşehir Çakırcaali Mahallesi'nde oturan Altıngül, ahşap ustası olan görme engelli babasından öğrendiklerini, hobi olarak yapmaya çalıştığını söyledi.

Ağaç gövde ve dallarından çeşitli hayvan figürleri yaptığını kaydeden Altıngül, babasının yıllarca ahşap işleri yaptığını, kendisinin de ağaç dallarına şekil verdiğini kaydetti.

Genellikle kestane, dut, karaağaç, çitlembik ve ceviz gibi ağaçları kullandığını ifade eden Altıngül, "Her hayvanın heykelini bir veya iki gün gibi kısa bir sürede yapabiliyorum. Yapılacak olan figürün adı söylensin, resmi gösterilsin, hemen aynısının figürünü yapabilirim. Bu uğraş beni zinde tutuyor. Sağlıklı tutuyor. Benim derdim para kazanmak değil, hobilerimi tatmin etmek. Yaptığım eserleri taliplilerine maliyetine veriyorum veya sipariş gelirse maliyetine yapıyorum" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Yurtlar Kurumu Yakup Karaca Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title