Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Alaşehir'de ilk kez hizmete giren Destek Sağlık İş Güvenliği Eğitim Danışmanlık Merkezi (OSGB), ilçedeki esnafı bilgilendirme çerçevesinde muhasebeciler için seminer düzenledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde, Destek Sağlık İş Güvenliği Eğitim Merkezi Sorumlu Hekimi Dr.Hüseyin Cengiz, işçilerin iş güvenliği, çalışma şartları ve yasaya uyulmaması halinde uygulanacak cezai müeyyideler konularında bilgilendirilme yaptı.

İşyerlerindeki kazaları sıfıra indirmek ve işçilerin sağlık kurallarına uygun şekilde çalışmasını sağlamak için işçi çalıştıran işyerlerinin kendileri ile birlikte çalışması gerektiğini söyleyen Cengiz, "Yeni yasa gereği ilçemizde ilk kez kurulan danışmanlık merkezimiz, ilçede faaliyet gösteren işyerleri bizimle çalışması gerekiyor. Henüz yeni kurulduğu için esnafımız bu konuda eksik bilgilere sahip. 1 tek sigortalı işçi dahi çalıştıran iş yerleri yasa gereği bizden danışmanlık hizmeti alması gerekiyor. Aksi taktirde bu uygulamaların çok ağır cezai müeyyideleri var. Mesela iş güvenliği uzmanı çalıştırmamak 5601 TL, işyeri hekimi çalıştırmamak 5601 TL ve diğer sağlık personeli çalıştırmamak 2800 TL gibi ağır cezalar getiriyor. Her iş yeri de ayda ez 1 defa denetlemeye tabi tutulacaktır" dedi.

Buğday hasadı başladı

Saruhanlı ilçesinde, yeni yıl hububat hasadı başladı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, başakların olgunlaşmaya başladığı dönemde aşırı şekilde yağan yağmur nedeniyle rekoltenin düşmesinden endişe duyduklarını bildirdi. Okur, buğday geçen yıllarda 1 dönümden 600 kilo buğday alındığını bu yıl ise 400-500 kilo, kıraç yerlerde ise 150-200 kiloya düştüğünü kaydetti. Okur, "Rekoltede ki düşüşü başak zamanında aşırı yağan yağmurlara bağlıyorum. Biz oda olarak buğday taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Buğday ekimi Saruhanlı'da her yıl katlanarak azalıyor. Böyle giderse bu bölgede buğday ekimi kaybolacak. Yetkililerin özellikle buğday konusunda bir an önce önlem alması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, hububat hasadı sonrasında anız yaktığı tesbit edilen kişilere yüklü miktarda para cezasının uygulanacağı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin hububat hasadının ardından ikinci ürün yetiştirmek amacıyla tohum yatağı hazırlamak için geçmiş yıllarda anız yaktıklarının tespit edildiği belirtildi. İlçede anız yakılmasının önlenmesi amacıyla, İlçe Müdürlüğü, Jandarma ve Orman İşletme Şefliği personelinden oluşan kontrol ekibi kurulduğunun bildirildiği açıklamada, bu ekibin İlçedeki arazileri dolaşacağı ve anız yakan üreticilere para cezası uygulayacağı kaydedildi.

Anız yakmanın topraktaki yararlı olan bütün bakteri ve mikroorganizmaların yok olmasına neden olduğunun vurgulandığı açıklamada, anız yakılmasının Manisa Valiliği'nin "2014/1 numaralı tebliği ile yıl boyu yasaklandığını, yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun Ek-1 maddesinin (Ek: 26.4.2006 – 5491/23 md.) "c" bendinde Anız yakılması, çayır ve meraların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır." İbaresi ve 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ilgili hükümleri kapsamında cezai işlem uygulanacağını belirtti. Ayrıca anız yakanlara her dekar için 35.16 TL. idari para cezası verileceği, anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallelerde işlenmesi durumunda cezanın beş kat artırılacağı bildirildi.

ÇKS Müracaatları 30 Haziranda Son

Saruhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli" kapsamında fark ödemesi desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin, 2013 yılına dair ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiği bildirildi. Mazot, Gübre, Toprak Analizi, Mısır, Zeytinyağı, Pamuk, Sertifikalı tohum fidanı, Hububat, Yem bitkileri ve diğer bütün desteklemeler için vatandaşların 30 Hazirana kadar. Müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

Yaz Kur'an Kursu kayıtları başladı

Manisa'nın Saruhanlı'da 23 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları için öğrenci kayıtları başladı.

Saruhanlı Müftüsü Mehmet Altay, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları için kayıtların 16 Haziran'da başladığını duyurdu.

Bu sene Yaz Kur'an Kurusunu çocuklara sevdirmek amacıyla çeşitli sosyal aktivitenin düzenleneceği kurslarda ilk dersin 23 Haziran'da başlayacağını dile getiren Altay, şu bilgileri verdi:

"3 dönemden oluşacak olan Yaz Kur'an kurslarımız, birinci dönem 23 Haziran – 11 Temmuz, ikinci dönem 14 Temmuz – 1 Ağustos üçüncü dönem ise 4 Ağustos – 22 Ağustos tarihleri arasında yer almaktadır.

Haftanın 5 gün, günde 3 saat verilecek eğitimin 2 saatlik bölümünde Kur'an-ı Kerim, kalan bir saatinde ise ilmihal, itikat, ibadet, siyer ve ahlak konularında eğitim verileceğini belirten Altay, ilçede 61 cami ve 10 Kur'an Kursu'nda düzenlenecek kurslara 2 binin üzerinde katılım beklediklerini kaydetti.

Altay, Yaz Kur'an Kursu'nun amacına uygun olması için ilçedeki tüm din görevlileri ile Kur'an kursu öğreticiliğine katılacak olan 61 imam hatip, 13 müezzin ve 6 Kur'an kursu öğretmenine eğitim semineri verildiğini sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Altay Saruhanlı Alaşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title