Haberler

Turgutlu Esnafı Hayır Yemeği Dağıttı

Güncelleme:

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi esnaflarınca hayır yemeği verildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Turgutlu Küçük Sanayi Sitesi esnaflarınca hayır yemeği verildi.

Etkinlik kapsamında yaklaşık 2 bini kişiye yemek dağıtıldı, mevlüt okutuldu.

Hayır yemeğine, Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hasan Yaman, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütüphanede anneleriyle kitap okudular

Demirci ilçesinde Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, annelerini Halk Kütüphanesine götürerek birlikte kitap okuma günü düzenlediler.

Demirci Atatürk İlköğretim Müdürü Ömür Çolpan, kütüphanede bir araya gelen öğrenciler ve annelerin 2 saat kitap okuyarak okuma alışkanlığı kazandıklarını kaydetti.

Etkinliği 15 günde bir düzenleme kararı aldıklarını belirten Çolpan, "Hem öğrencilerimiz, hem de anneler kitap okuyarak kendilerini geliştiriyorlar, kitap okuma alışkanlığı da kazanıyorlar. Bu anlamlı projeye öğrenci aileleri de tam destek vermesi bizleri çok mutlu etti. Projemize diğer sınıflarımız dahil oldu. İlçemizdeki okullarımızın da bu kampanyamıza destek vereceğine inanıyoruz" dedi.

Okulda 2 sera oluşturdular

Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Lisesi Müdürü Akif Kılıçaslan, okulun Bahçecilik Bölümü tarafından biri 100 diğeri 160 metrekarelik yaptırılan iki seranın çevreye örnek olduğu söyledi.

Bahçecilik Bölümü'nde okuyan öğrencilerin uygulamalı ders yapabilmeleri için seraları hayırseverlerin desteği ile yaptırdıklarını anlatan Kılıçaslan, "Öğrencilerimizin seralarda yaptıkları çalışmalarla kendilerine güvenleri arttı" dedi.

Bahçecilik Bölümü öğretmenlerinden Fatma Okut Kardaş ise iki serada öğrenciler ile birlikte domates, biber, patlıcan, karpuz, kavun türlerinden diktiklerini, sulama ve çapalama işlerini de birlikte yaptıklarını kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hasan Yaman Doğan Küçük Turgutlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title