Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa'da "Karayolu Trafik Güvenliği" haftası nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odası işbirliği ile "Tepe lambanı tak, trafiğe çıktığında yak" sloganı ile "Trafikte sorumlu çiftçi" kampanyası başlatıldı.

Manisa'da "Karayolu Trafik Güvenliği" haftası nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odası işbirliği ile "Tepe lambanı tak, trafiğe çıktığında yak" sloganı ile "Trafikte sorumlu çiftçi" kampanyası başlatıldı.

Kampanyanın başlatılması nedeniyle Saruhanlı ilçesinin Paşaköy beldesindeki törene İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve dizi oyuncusu Emre Kızılırmak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Alay Komutanı Doğru, programın açılışında yaptığı konuşmada karayolunda görünür olma şartlarını taşımayan bir traktör ile hareket etmenin önceden kestirilmesi güç sonuçlara davetiye çıkarabileceğini kaydetti.

Manisa il genelinde 74 bin 392 traktör bulunduğunu, son 5 yıl içinde traktörlerin karıştığı kazalarda 65 kişinin öldüğünü, 273 kişinin de yaralandığını belirten Doğru, "Bu kampanyadaki amacımız kazaları önlemek, belirtilen sayıları en aza indirmektir" dedi.

Konuşmaların ardından tören alanında hazır bekletilen traktörlere döner lamba takıldı, çiftçilere döner lamba dağıtıldı.

-Dünya Çiftçiler Günü-

Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, "Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle yayımladığı mesajında "Oda olarak çiftçilerimizin daha bilgili ve daha güçlü olması için çaba gösteriyoruz" dedi.

Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Verimli toprakları, elverişli iklimi ve su rezervleri ile Salihli'miz Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Odamızın 21 bin üyesi bulunmaktadır. Oda olarak çiftçilerimizin daha bilgili ve daha güçlü olması için çaba gösteriyoruz. Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, bol ve bereketli ürünler diliyorum."

"Dünya Çiftçiler Günü" nedeniyle Salihli Demokrasi Meydanı'nda lokma döktüreceklerini de ifade eden Toprak, ilçeden geçen şehirlerarası yolcu otobüslerine de kuru üzüm dağıtımı yapılacağını kaydetti.

-Salihli'de öğretmenler okul bahçesini boyuyor -

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun 3 öğretmeni, öğrencilere örnek olmak ve okul bahçesinin güzelleştirilmesi amacıyla okul duvarlarını boyadı.

Okulun Görsel Sanatlar öğretmeni Kutlay Hakan Özgür, Okul Öncesi öğretmeni Sadık Şentürk ve Beden Eğitimi öğretmeni Hasan Gören öncülüğünde başlatılan çalışmalara Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de boya temini konusunda destek verdi.

- Soma'da Engelliler Haftası Kutlandı

Soma İlçesinde, Engelliler Haftası kutlamaları kapsamında "Engelli Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Beşyol Mevkiinden başlayan yürüyüş Cengiz Topel Meydanında son buldu. Yürüyüş sonunda Cengiz Topel Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni yapıldı.

Etkinliğe, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cafer Öcal ve vatandaşlar katıldı.

Spastik Çocuklar Derneği üyesi öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte, Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi engellileri halk oyunları gösterisi, Halk Eğitim Merkezi Tiyatro grubu öğrencileri ise tiyatro oyunu sahneledi. - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Salihli Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title