Haberler

Manisa'dan İsrail'e Lanet Yağdı

İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto eden Manisalılar, teravih namazı sonrası ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail’e lanet yağdırdı.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden Manisalılar, teravih namazı sonrası ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail'e lanet yağdırdı. 7'den 70'e büyük katılımın olduğu eylemde özellikle kadın ve çocuklar dikkat çekti.

İsrail'in katliamlarına tepki çığ gibi büyüyor. Manisa'da yaklaşık bin kişi Cumhuriyet Meydanından Manolya Meydanına kadar tekbir sesleriyle yürüyerek, İsrail'e lanet yağdırdı.

İHH, Memur-Sen, Memur- Sen'e bağlı sendikalar, Anadolu Gençlik Derneği, Manader ve çok sayıda Manisalının destek verdiği eyleme küçük çocuklarıyla katılan aileler dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanından başlayıp Manolya Meydanına kadar devam eden yürüyüş boyunca Manisalılar, "Hamas'a selam, direnişe devam", "Gazze, siyoniste mezar olacak", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Katil İsrail" şeklinde sloganlar atarak gecenin ilerleyen saatlerinde sokakları inlettiler.

Manolya Meydanında toplanan grup adına açıklamayı Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu yaptı. Sofuoğlu'nun açıklaması sık sık tekbir sesleriyle kesilirken, " İsrail'e artık dur demenin vaktinin geldiğini" söyledi.

Sofuoğlu, Kudüs şairi Mehmet Akif İnan'ın izinden giden Filistin sevdalılarının Siyonist saldırı altındaki Filistinli kardeşlerimiz İsrail vahşetinin mağduru, Gazzeli mazlumlarımıza destek olmak, insanlığı direnişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için meydanlarda olduklarını söyledi. İsrail'in, öldürmeye, yok etmeye, çocuk kadın, hasta bebek demeden hunharca insan katletmeye doymadığını anlatan Sofuoğlu, şöyle konuştu: "İsrail kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. 'İsrail insanlıktan çıkıyor' demek mümkün değil. Çünkü ne İsrail devleti, ne de İsrailli devlet yöneticileri hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık ekseni belirlemeyi tercih etmedi." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title