Haberler

Manisa'daki Yanmış Kadın Cesedi

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Akhisar'da cesedi yakılmış halde bulunan kadının kimliğinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü, kemik ve dişlerden alınacak örneklerle kimlik tespitinin yapılacağını bildirdi.

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Akhisar'da cesedi yakılmış halde bulunan kadının kimliğinin tespiti için çalışmaların sürdüğünü, kemik ve dişlerden alınacak örneklerle kimlik tespitinin yapılacağını bildirdi.

Ceren, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, cinayeti çözmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Ölen kişinin DNA'sını tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Ceren, şunları kaydetti:

"Henüz tespit edemedik ama Manisalılar rahat olsun, bunların faillerini bulacağız. Bulduğumuz zaman da kamuoyu ile paylaşacağız. Şu anda kimliği ile ilgili bir tespit yok. Kayıp insanlara bakıyoruz. Kemik ve dişlerden alacağımız örneklerle kimliği tespit etmeye çalışacağız. İşler biraz uzuyor, Adli Tıp bu konuda 10-15 gün süre istiyor ancak kimlik tespiti mutlaka yapılacak."

Cesedin 20 yaşından büyük birine ait olduğunu değerlendirdiklerini anlatan Ceren, "Tüm kayıplara bakıyoruz. Kamera görüntüleri dahil her şeyi inceliyoruz. Kimliğini çözmek olayı yarı yarıya çözmek anlamına geliyor bizim için. Bundan sonraki işlemlerin daha rahat ve kolay olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Mahalle muhtarının açıklamaları

Cesedin bulunduğu Efendi Mahallesi'nin Muhtarı Halil Ay da, "cinayetin" kendi mahallelerinde gerçekleşmesinden bütün mahallelinin rahatsız ve üzüntülü olduğunu gerçeğin bir an önce ortaya çıkmasını arzuladıklarını belirtti.

Cesedin bulunduğu yerin kent çıkışı olduğunu söyleyen Ay, "Akşamları veya hafta sonlarında vatandaşlar tarafından çok gidilen bir yer olmamasına rağmen, kent çıkışı olmasından dolayı genelde 'akşamcılar' tarafından kullanılan bir yer. Bu olaydan gerçekten çok büyük üzüntü duyuyorum. Belirtilen yer, Efendi mahallesi ve Cumhuriyet mahallesi olsun, Çağlak mevki olsun madde bağımlıları, alkol vesaire gibi kullananlar tarafından kullanılan bir yer. İnşallah bu son olur diyoruz" diye konuştu.

Muhtar Halil Ay, bu tür olayların olmasını engellemek ve olayın aydınlatılmasına ışık tutacak mobese kameralarının mahalleye bir an önce kurulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Olay

Hasköy mahallesinden zeytin bahçesine giden vatandaşlar, arazide kullanılmayan bir barakada yakılmış bir ceset olduğunu fark etmiş, olay yerine gelen polis inceleme başlatmıştı. Öldürüldükten sonra yakıldığı ve 20 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadının cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Tayfur Erdal Ceren Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title