Haberler

Manisa'daki Fırın Baskınının Ardından Şok İddia

Manisa’da, hayvan damında ekmek üreten fırını zabıtaya ihbar eden ve yapılan baskın sonrası tehdit aldıklarını belirten Manisalı fırıncılar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) önüne siyah çelenk bıraktı.

Manisa'da, hayvan damında ekmek üreten fırını zabıtaya ihbar eden ve yapılan baskın sonrası tehdit aldıklarını belirten Manisalı fırıncılar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) önüne siyah çelenk bıraktı. Kendilerini tehdit eden kişinin MTSO Yönetim Kurulu Üyesi olan M.Y olduğunu iddia eden fırıncılar, bu şahsın görevinden istifa etmesini talep etti.

Manisa'da, hayvan damından bozma bir fırında ekmek üretimi yapan fırına düzenlenen baskının yankıları sürüyor. Aylardır ' Salihli ekmeği' adı altında halka sağlıksız ekmek yedirildiği gerekçesiyle mücadele başlatan Manisalı bir grup fırıncı, şimdi de yapılan baskın sonrası tehdit almaya başladı. Kendilerini tehdit eden kişinin Manisalı fırıncıları temsil eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi M.Y olduğunu kaydeden 15 fırıncı, oda önüne siyah çelenk bıraktı.

YILMADIK

Fırıncılar adına bir açıklama yapan Mevlüt Çırakoğlu, kaçak ekmek olarak adlandırdıkları Salihli, Alaşehir, Gördes ve Balıkesir ekmeği olarak adlandırılan ekmeklerle ilgili şikayetleri yıllardır dillendirdiklerini anlatarak şöyle konuştu: "Kurumlarla yaptığımız görüşlerde ekmeklerin ruhsatsız, fason, sağlıksız ve pislik koktuğunu belirttik. Ama bizleri dinleyen olmadı ama yılmadık. Bizim federasyon başkanımız ile federasyon yönetimindeki Ş.E ile görüşmek istedik fakat ne Ş.E ne de federasyon başkanımız bizlerin yüzüne dahi bakmadı."

Olayın ardından bizi temsil etsin diye Ticaret Odasına seçtikleri M.Y'e gittiklerini belirten Çırakoğlu, şunları söyledi: "Başkan bizi dinlemiyor seni dinler şu işe bir el at' dedik. Bize, "tamam" diyerek bizi ticaret odasına toplantıya çağırdı yanına bir kurum müdürünü aldı ve biz yardım beklerken tehditle karşılaştık. Toplantıda 'yapma başkan batıyoruz' dedik 'kamyonlar dozerler Akhisar'da bekliyor' dedi. Anladık ki bize bizden olan kişi yardım etmiyor diğer kurumlar niye yardım etsin. Bizde altı kişilik bir heyet kurup Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarım İl Müdürlüğü ve Maliye Müdürünü ziyaret edip "evlerde üretilen ekmekler yetmedi ahırlarda üretilen ekmekleri, ekmeklerin içine katılan hayvan küspesini, ekmeğin içine atılan boyalarla insanları zehirliyorlar dedik ve birkaç yere operasyon düzenlemek için destek istedik" dedi.

TÜM TÜRKİYE GÖRDÜ

Dokuz Nisan tarihinde gece yarısı çok başarılı bir operasyon yapıldığını hatırlatan Çırakoğlu, "Bizzat bu operasyonda kendim de bulundum. Hangi şartlarla ekmek üretildiğini Salihli ekmeği diye milleti nasıl zehirlediklerini içine hayvan gübrelerini ve nice pisliklerin atıldığını siz basın mensubu arkadaşlarımız sayesinde tüm Türkiye'ye gösterdik" şeklinde konuştu.

Tüm halkımıza seslendiğini anlatan Çırakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nerede üretildiğini, markasını bilmediğiniz ekmekleri almayın mümkünse üretilen yerden alın. Biz bu yola çıktığımızda canımızı ortaya koyduk. Nitekim gıda teröristlerinden tehdit almaya başladık ve bunlarla ilgili savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Bu halkı zehirleyen gıda teröristlerine seslenmek istiyorum ey gıda teröristleri sizden korkmuyoruz biz sizin gibi halkı zehirleyerek rant sağlamaktan mesleğimizi küçük düşürenlerden korksaydık bu yola çıkmazdık. Bize bu canı Allah verdi yalnız ve yalnız Allah alır o yüzdendir ki elinizden geleni yapmazsanız namertsiniz evet bu tehditleri bekliyorduk ama bizi temsil eden ve haklarımızı savunsun diye ticaret odasına seçtiğimiz M.Y tarafından tehdit edilmek şok etkisi yaptı."

Çırakoğlu, sadece M.Y'ı protesto ettiklerini anlattı. Salihli ekmeğinin Manisa'daki piyasasının kesildiğini ve bu ekmeklerin artık İzmir piyasasında halka sunulduğunu kaydederek, İzmirli yetkililerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Turgut Aksoy, Volkan Hat ve Nejdet Kök isimli fırıncılar da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alaşehir Salihli Gördes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title