Haberler

Manisa'daki Cinayet

Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Gülay Memiş'i öldüren polis memuru B.T'nin yargılanmasına başlandı.

Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Gülay Memiş'i öldüren polis memuru B.T'nin yargılanmasına başlandı.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması öncesinde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyeleri, davaya müdahil olmayı talep ettiklerini belirtti.

Müşteki avukatı İshak İmam ise sanık B.T'nin evli olduğunu, üzerinde tahrifat yapılmış belgeyle müvekkilini kandırdığını ifade ederek, "Daha önce ailenin içine giren, yemek yiyen, çocuğum diye gördükleri birisi, güven sağlıyor. İki defa düğün günü alınıyor, nikah davetiyeleri bastırılıyor. Bir buçuk sene içinde müvekkilimizi adım adım ölüme götürdü. Cinayet tarihinde nikah günü alınacaktı. Evli olduğu için evlenemeyeceğinden, planı buydu. O gün hal ve hareketlerinde anormal değişiklik var. Bizce eve cinayetin işlenmesi için planlı bir şekilde gidildi" diye konuştu.

Duruşmaya Gülay Memiş'in babası Ali İhsan Memiş, annesi Hatice Memiş, Gülay Memiş'in oğlu Mehmet Biçici, avukat İshak İmam ve sanık B.T'nin avukatı Nuri Türkan katıldı.

Sanık B.T, yazılı yaptığı savunmasında eşi Fatma T. ile görücü usulüyle evlendiğini, daha sonra hiçbir ortak noktalarının olmadığını anladığını, Gülay Memiş ile ilişkisinin 2013 yılında başladığını, eşinden boşanmak için çaba harcadığını belirtti.

"Seni yaşatmam dedim"

Savunmasında, olay günü tartışmaya başladıklarını aktaran B.T, Gülay Memiş'in kendisinin boşanamaması üzerine, "Senin bu işi yapacak durumun yok. Ben çevremdekilere yalan söylemekten bıktım. Bu işi burada bitiriyorum. Önüme ilk çıkan erkekle de evleneceğim, göreceksin" dediğini ve kendisinin de Memiş'i kolundan tutarak, "Seni vururum, kimselere yar etmem, seni yaşatmam" dediğini, bir el ateş ederek Memiş'i öldürdüğünü itiraf eden ifadelere yer verdi.

B.T. savunmasında, daha sonra intihar etmek üzere memleketi Çankırı'ya gitmek üzere yola çıktığını, başka bir isimle bilet alarak bindiği otobüste, Sivrihisar'da yakalandığını kaydetti.

Gülay Memiş'in annesi Hatice Memiş ise ifadesinde, B.T'nin kızını oyaladığını, 5 Temmuz 2014'te sahte boşanma belgesini gösterdiğini belirterek, cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini savundu.

Duruşma 14 Ocak 2016'ya ertelendi.

-Olay

Yunusemre ilçesi Güzelyurt Mahallesinde ikamet eden ve İzmir'de bir karakolda görevli olan polis memuru B.T. (38), 28 Ağustos'ta, kız arkadaşı olduğu ileri sürülen, Manisa Trafik Tescil Müdürlüğünde görevli polis memuru Gülay Memiş (38) ile evde tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine B.T. beylik tabancasıyla  Memiş'i öldürmüştü. Olayın ardından kaçan B.T, Sivrihisar'da yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

İhsan Memiş Sivrihisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title