Haberler

Manisa'da Toplu Açılış Töreni

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'nin Avrupa'nın 3. büyük ekonomisi olması için, ihracatımızı 150 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkarmak için, Türkiye'nin başı daha dik olsun, Türkiye bir daha yüzde 7 bin faizleri görmesin diye ne diyeceğiz?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, " Türkiye'nin Avrupa'nın 3. büyük ekonomisi olması için, ihracatımızı 150 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkarmak için, Türkiye'nin başı daha dik olsun, Türkiye bir daha yüzde 7 bin faizleri görmesin diye ne diyeceğiz? Bu kadar güçlü bir şekilde 'evet diyeceğiz.' Diyorsak şimdiden ben bunun mübarek olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan toplu açılış töreninde, Denizli milletvekili olarak aynı dağın öte yanından Manisa'ya geldiğini, tüm hemşehrileri adına Manisalıları sevgi ve muhabbetle selamladığını söyledi.

Manisalılara "Nasılsınız" diye sorup "iyi" cevabını alan Zeybekci, "Milletin hizmetkarı burada, halkın adamı burada, milletin oyları ile seçtiği ilk Cumhurbaşkanı burada. Tabi ki ondan dolayı iyisiniz. Biz de burada olmaktan dolayı son derece mutluyuz." diye konuştu.

Konuşması "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile kesilen Zeybekci, şöyle devam etti:

"Türkiye nereden nereye geldi dediğimizde, Türkiye'yi 14 senede dünyanın 16. büyük ekonomisi haline kim getirdi, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline kim getirdi, IMF'nin pençesinden alarak IMF'ye kim 'güle güle' dedi, ihracatını 150 milyar dolara kim getirdi, Türkiye'nin 2002 yılında toplanan her 100 liralık vergisinin 87 lirası faize giderken bugün o 100 liranın 10 lirası faize gidiyor diyerek buna karşı çıkan kim? Bundan sonrası için Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri haline getirmek için 16 Nisan'da ne diyeceğiz? Türkiye'nin Avrupa'nın 3. büyük ekonomisi olması için, ihracatımızı 150 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkarmak için, Türkiye'nin başı daha dik olsun, Türkiye bir daha yüzde 7 bin faizleri görmesin diye ne diyeceğiz. Bu kadar güçlü bir şekilde 'evet diyeceğiz' diyorsak şimdiden ben bunun mübarek olmasını diliyorum."

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, açılışı yapılan tesislere kamu hizmetkarları olarak sahip çıkacaklarını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kentin birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin şehri olduğunu ve önemli tesislere ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Şehrin ihtiyacı olan yatırım ve hizmetlere imza attıklarını, yine önemli hizmetler yapacaklarını dile getiren Ergün, Manisa'ya verilen destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title