Haberler

Manisa'da Tehlikeli Gerginlik

Manisa'da tehlikeli gerginlik Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ndeki Hacı Yahya Camisi önünde, bugün cuma namazı çıkışında ellerindeki Kuran'ı Kerim'i yakmak isteyen İranlı 2'si kadın 3 kardeş, linç edilmek istendi.

Manisa'da tehlikeli gerginlik

Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ndeki Hacı Yahya Camisi önünde, bugün cuma namazı çıkışında ellerindeki Kuran'ı Kerim'i yakmak isteyen İranlı 2'si kadın 3 kardeş, linç edilmek istendi. Cami cemaati arasındaki polislerin araya girip kurtardığı İranlılar, takviye ekiplerin gelmesiyle gözaltına alındı.

Bugün cuma namazı çıkışında İzmir Caddesi'ndeki Hacı Yahya Camisi önüne gelen 2'si kadın 3 İranlı kardeş, beklemeye başladı. Cami cemaatinin namazın ardından dağılacağı sırada 3 İranlı'dan erkek olanı elindeki Kuran-ı Kerim'in üzerine kolonya döküp, tutuşturdu. Bu sırada cami cematinden bir grup, İranlı'nın elindeki Kuran-ı Kerim'i alıp, yanmadan söndürdü.

Camiden çıkan kalabalık, bir yandan olup bitenin şaşkınlığını yaşarken, bir yandan da üzerine yürüdükleri İranlılar'ı linç etmek istedi. Ancak, camiden çıkan kalabalık arasındaki polisler araya girerek, İranlılar'ı kalabalığın arasından uzaklaştırıp, linç edilmekten kurtardı.

Olay yerine takviye ekip, istendi. Takviye ekibin gelmesinin ardından gözaltına alınan İranlılar, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

AVRUPA'YA GİTMEK İÇİN YAPTILAR

Olayın örgütsel bir girişim olmadığı belirten polis, üç İranlı'nın ismini de gizli tuttu. 'Dini baskı var" diyerek ülkeleri İran'ı şikayet ettikleri Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde iki ay önce Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen 3 İranlı'nın, Batı ülkelerine gidebilmek için böyle bir eylemi yapmaya kalkıştıkları ileri sürülürken, hangi dine mensup oldukları ise açıklanmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title