Haberler

Manisa'da Stk'lardan Alternatif Kutlama

Manisa’da CHP’nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

Manisa'da CHP'nin öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında Milli Egemenlik Anıtı önünde gerçekleştiren alternatif kutlama programına CHP'nin Manisa Milletvekilleri Afyon'daki Zafer Yürüyüşünde yer almaları nedeniyle katılamadı. CHP öncülüğünde yapılan alternatif kutlama programına, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Manisa Barosu, Manisa Tabip Odası, Eğitim İş Sendikası, Türk Kadınlar Birliği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği de destek verdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunumları gerçekleştirildi. Törene katılan STK'lar adına ortak açıklamayı ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci gerçekleştirdi. Tahmilci açıklamasında emperyalist güçlerin Orta Doğu'da İslam coğrafyasının ekonomik ve siyasal sınırlarını kanlı bir süreçte yeniden çizmeye çalıştıklarını belirterek, "İç barışımız ve ulusal güvenliğimiz 3 koldan dış destekli terör saldırılarıyla tehdit ediliyor. PKK ve IŞİD'in bomba yüklü ve korkak katliamlarıyla 15 Temmuz Fetullahçı kalkışmasının oluşturduğu tahribatı kendileri için fırsata dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu terör örgütleri Türkiye Cumhuriyetinin yıkılması hedefinde birbirleriyle bağlantılıdır ve gerekirse birbirlerinin taşeronluğunu yapmaktan kaçınmazlar" dedi.

Türkiye'de yaşanan gelişmelerin gökten zembille inmediğini kaydeden Tahmilci, "İktidarı iç ve dış politika yanlışlarından ivedilikle arınmaya çağırıyoruz. Bunu yaparken yanlışlarını başka yanlışlarla düzeltme yanılgısına da düşmemelidirler. CIA güdümlü Fetullahçı kalkışma üzerinden halk düşmanlığı, TSK düşmanlığı üretmek tarihi bir yanılgıdır. Unutulmamalıdır ki bu ulus 30 Ağustos Zaferini genci, yaşlısı, kadını, erkeği, ordusuyla bütünleşerek kazanmıştır. Bugün de birliktelik, iç barışımız ve ulusal güvenliğimiz için yaşamsal önemdedir. Bu doğrultuda aynen kurtuluş günlerinde olduğu gibi cumhuriyetin kurucu değerleri etrafında bütünleşmesi kaçınılmazdır. Yaşanan gelişmeler en değerli ortak paydamızın laik, demokratik düşünce olduğunu bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kaydetti.

Açıklamanın ardından alternatif törene katılan gruplar sessiz bir şekilde dağıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title