Haberler

Manisa'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Manisa'da, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi alınacak tedbirler ile ilgili toplantı düzenlendi.

25. dönem milletvekili genel seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi ve seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasının sağlanması amacı ile seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasında karşılaşılabilecek problem ve tereddütlerin giderilmesi amacıyla Manisa Valiliği'nde "Seçim Güvenliği" adı altında toplantı yapıldı. Valilik makamında, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya TBMM'de grubu bulunan siyasi parti il başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunun 49-66. maddelerinde geçen ' Seçim Propagandası ve Yasaklar' ile ilgili bölümü ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 23 Şubat 2015 tarih ve 236 sayılı kararında yer alan hususlarda bilgi verildi. Ayrıca seçim ile ilgili diğer mevzuatlardaki konular ele alınarak bu hususlar doğrultusunda alınan kararlar oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda alınan kararlarda şu ifadeler yer aldı: "Seçim döneminde halkın huzur ve güvenliğini bozmamak için özellikle sesli yayın araçları ile propaganda yaparken okul-hastane vb. yerlerin önlerinden veya çevrelerinden geçerken, belli bir mesafe yaklaşıldığında anonsların durdurulmasına, siyasi parti genel başkanlarının da katılımı ile gerçekleştirilecek mitinglerin, öncesi ve miting sırasında, alana yakın çevre güzergahlarda diğer siyasi partiler tarafından hoparlörle sesli propaganda yapılmaması ayrıca makul süre ile diğer partilerin afiş ve pankartlarının asılmamasına, siyasi partilerin il ve ilçe binalarına parti bayrağı, afiş, pankart, poster vb. malzemeleri her zaman asabilecekleri, seçim bürolarına ise seçimin başlangıç tarihinden seçim propaganda süresinin son günü olan 6 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 18.00'a kadar asabilecekleri, kapalı ve açık yer toplantılarında ise toplantı yapılacak olan alan ve çevresinin toplantı süresince geçici olarak süslenebileceği, bunun dışında kalan cadde, sokak vb. yerlere propaganda malzemelerinin asılmamasına, siyasi partilerin il ve ilçe binaları ile seçim bürolarını, diğer binalara ip uzatmak suretiyle süslerken makul ölçüler dışına çıkılmamasına, yine bu afiş-bayrakların yüksekliklerinin de seçim otobüslerinin geçişine engel olmayacak yükseklikte olmasına, bu hususlara riayet edilmeden asılan afiş ve bayrakların söküleceğine, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi sınavları, 19 Nisan 2015 tarihinde yapılacak Askeri Lise sınavı, 29-30 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı, 10 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak ALES sınavı, 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak TEOG mazeret sınavı, 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönem Sonu sınavı ve 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Açıköğretim Lisesi sınavlarında, sınav süresince hoparlörle sesli yayın yapılmamasına karar verilmiştir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksek Seçim Kurulu Erdoğan Bektaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title