Haberler

Manisa'da Seçim Güvenliği Toplantısı

Manisa'da 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesi Manisa Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında "Seçim Güvenliği Toplantısı" düzenlendi.

Manisa'da 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesi Manisa Valisi Abdurrahman Savaş başkanlığında "Seçim Güvenliği Toplantısı" düzenlendi.

Manisa İl Genel Meclisi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı şube müdürleri, diğer siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Toplantının basına açık bölümünde açılış konuşması gerçekleştiren Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Milletin iradesini en iyi şekilde özgürce kullanabilmesi ve bunu sandığa özgürce yansıtabilmesi için gerek bize gerekse güvenlik kuvvetlerimize büyük görevler düşmektedir. Yerel seçimler öncesi üzerimize düşün görevler ve katkıları sunmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Birbirimize ne tür öneri ve katkı sağlayacağımız konusunda bir değerlendirme yapacağız. Bundan sonraki süreçte hangi ilkeler doğrultusunda hareket etmemiz gerektiğini, kanuni mevzuat ve ortak düşünceler etrafında değerlendirme imkanı bulacağız." dedi. Seçimlerin en güvenli ve en iyi şekilde organize etmek için bütün kurumların ortaklaşa hareket ettiğini sözlerine ekleyen Vali Savaş, "Tüm kurumlar öncelikle tarafsızlık ilkesiyle bu ortamı sağlamak zorundadır. Bunun yanında mülki idari amirliği ve kolluğu seçimi güvenli bir ortamda tamamlamak ve bu hakların en iyi şekilde kullanılması için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür." şeklinde kaydetti. 30 Mart öncesi güvenlik açısından bütün önlemlerin alınacağını dile getiren Vali Savaş, "30 Mart'ta yapılacak olan seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması ve sonuçlanması ile bu sonuçların kamuoyuna yansıması sonucunda gelişebilecek her türlü duruma karşı önlemlerimizi önceden alacağız. Bu anlamda Yüksek Seçim Kurulu kararları yapılacak olanlarla ilgili her şeyi açıkça belirtmektedir. Bizlerde bu düzenlemeler doğrultusunda görevimizi en iyi şekilde icra edeceğiz." ifadelerine yer verdi. Vali Savaş'ın konuşmasının ardından Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Mustafa Karaca sunum yaptı. Karaca yaptığı sunumda toplantıya katılan siyasi parti temsilcilerine seçimle ilgili mevzuatları anlattı. Toplantının basına kapalı gerçekleştirilen ikinci bölümünde siyasi parti temsilcilerine söz verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Savaş Murat Baybatur Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title