Haberler

Manisa'da Pazarcı Esnafını Yağmur Vurdu

Manisa'da pazarcı esnafını yağmur vurduMANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nde haftanın ilk günü kurulan Karaköy halk pazarındaki 750 esnaftan bir bölümü, bir anda kendini gösteren yağmurla birlikte eşyalarını toplayıp ayrıldı.

Manisa'da pazarcı esnafını yağmur vurdu

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nde haftanın ilk günü kurulan Karaköy halk pazarındaki 750 esnaftan bir bölümü, bir anda kendini gösteren yağmurla birlikte eşyalarını toplayıp ayrıldı. Zor koşıllada pazarcılık yaptıklarını belirten esnaf, kapalı pazaryeri yapılmasını istedi.

Manisa'da bu sabah aniden başlayan sağanak yağmur, olumsuzluk yarattı. Yunusemre ilçesinde pazartesi günü kurulan Karaköy halk pazarındaki esnafın bir bölümü ile alışveriş için pazara çıkan bazı vatandaşlar da yağmura hazırlıksız yakalandı. 750 pazarcı esnafının bulunduğu pazaryerinde özellikle tuhafiyeciler tezgah açmadı. Tezgah açanlar ise yağmura karşı mallarının ıslanmaması için büyük mücadele verdi. Pazarcıların bir kısmı ise açtığı çadıra rağmen eşyalarını büyük naylonlarla örttü. Pazarcı esnafının verdiği uğraş halk pazarında ilginç görüntüler ortaya koydu. Bu duruma hem pazarcı esnafı hem de pazara alışveriş için çıkan vatandaşlar tepki gösterdi. Her kış perişan olduklarını dile getiren pazarcı esnafı, kapalı pazaryeri taleplerini yineledi.

"ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

10 yıldır pazarda esnaflık yapan Ahmet Kurt, "Yağmur yağdığı zaman mağdur oluyoruz. Halimizi görüyorsunuz. Kanalizasyon olmadığı için de tezgahımızın altı, suyla doluyor. Biz buna çözüm bulunmasını istiyoruz. Kaçıncı yüzyıla geldik. Halen daha kapalı bir pazaryerimiz yok. Tezgahlarımızla milletin kapısının önü kapanıyor. Mecburen tezgah açmak zorundayız. Bunların hepsi büyük bir sorun. Halen daha kimsenin attığı bir adım yok. Kapalı pazaryeri sözleri lafta kaldı" diye konuştu.

"MAĞDUR DURUMDAYIZ"

Bir diğer pazarcı İbrahim Kaplan ise, "Kapalı pazar yeri olsa daha farklı olurdu. Yağmur yağdığı zaman ve rüzgar estiği zaman tezgahlarımızı açamadığımız günler oluyor. Bugün görüldüğü gibi pazarın yarısı boş. Şuanda pazarcı esnafı olarak mağdur durumdayız. Herkesin kendine göre ödemesi var" dedi.

Pazarcı esnafı kadar pazara alışverişe çıkan vatandaşlar da tepki gösterdi. Pazara alışverişe çıkan vatandaşlardan Fikri Akdağ, her yağmur yağdığında aynı manzaranın oluştuğuna dikkat çekerek, defalarca dilekçe vermelerine rağmen, sonuç alamamalarından yakındı. Manisa Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Günal ise, 750 pazarcının yarıya yakınının pazardan kaçtığını ve pazarcıların bu sorunu odaya yüklediğini söyledi. Mağdur olduklarını dile getiren Günal, biran önce kapalı pazaryeri projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunusemre Karaköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title