Haberler

Manisa'da Orman Yangını Tatbikatı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında Manisa'da tatbikat yapıldı.

Sabuncubeli Orman Deposunda gerçekleştirilen tatbikata 11 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 1 yangın söndürme helikopteri ve 100 personel katıldı. Senaryo gereği ormanlık alandaki yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındıktan sonra söndürüldü.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorumluluk sahalarında yılda bin 800 civarında yangın çıktığını, bunların sadece 350'sinin orman yangını diğerlerinin ise kırsalda çıkan yangınlar olduğunu bildirdi.

Manisa'da ise yılda ortalama 150 orman yangını çıktığını anlatan Aydın, yangınların yüzde 95'inin dikkatsizlikten kaynaklandığını ifade ederek, temel stratejilerinin orman yangını konusunda eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları, erken ve etkin müdahale ve yangından zarar gören sahaların ağaçlandırılması olduğunu bildirdi.

Aydın,  "Nisan, mayıs ve haziran ayındaki yağışlar otları büyüttü, bu yıl risk çok daha fazla" dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Aydın, kasıtlı olarak orman yakanlara ciddi cezaların verildiğini hatırlatarak, "Bu işin hiç affı yok, terör amaçlı yangın çıkaran bir kişi ömür boyu hapis cezası bile alabilir. Orman içerisinde kontrolsüz ateş yakmanın cezası da 1 yıldan 6 yıla kadar hapistir" diye konuştu.

Sorumluluk bölgelerinde 67 gözetleme kulesi, 26 kamera, 81 arazöz, 43 ilk müdahale aracı, 33 su tankeri, 17 dozer, 5 helikopter ve 2 adet amfibi uçak bulunduğunu aktaran İbrahim Aydın, orman yangınlarıyla etkin mücadele için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da ormanların en büyük zenginlikler olduğunu söyledi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Aydın İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title