Haberler

Manisa'da Mevcut Yerel Tv'ye İlave Olarak 3 Yerel Tv Daha Yayına Başlayacak

Manisa'da yayın hayatına başlayacak 3 yerel TV kanalının yetkilisi basın toplantısı düzenledi

Manisa'da yayın hayatına başlayacak 3 yerel TV kanalının yetkilisi basın toplantısı düzenledi. Manisa'da yerel TV kanalı sayısı, gelecek aydan itibaren 4'e yükselecek.

RTÜK'ün açmış olduğu ihaleye Manisa'dan katılarak, 2015 yılının Mart ayında başlayacak olan dijital sistemde yayın yapma hakkı kazanan 19 yıldır yayın yapan ETV yetkilisi ile yayın hayatına ilk kez başlayacak 3 yerel TV kanal yetkilisi, Ufuk Plaza'da ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Manisa TV adına Naime Simsaroğlu, Mesir TV adına Şerif Nalçakan, Radyo Hiraş TV adına Şule Uygur, ETV adına Nurgül Yılmaz katıldı.

Ortak basın açıklamasını yapan Şerif Nalçakan, Avrupa ile Türkiye'nin de geçiş yapacağı dijital yayıncılık döneminin ilk adımının atıldığını, yerel TV lisansı alabilmek için gerçekleştirilen sıralama ihalesine Manisa'dan toplam 4 kuruluşun katıldığı bilgisini verdi.

Nalçakan, şunları söyledi:

"RTÜK'ün öngördüğü takvime göre Manisa 2014 Mayıs'ında dijital yayıncılığa kademeli olarak geçmeye başlayacak ve 2015 Mart'ında bütün televizyonlar dijital sisteme geçmiş olacak. Dijital yayıncılıkta 4 televizyonun 4'ü de Manisa il geneline yayın yapacak. 2014 Mayıs'ına kadar sürecek olan geçiş döneminde isteyen televizyonlar karasal analog yayın yapabilecekler. Dijital karasal yayıncılığa geçiş sürecinde Türkiye genelinde başlangıçta 370 verici antenin kurulması bekleniyor. Anten sayısına bağlı olarak yapılacak 300-350 milyon avroluk yatırımla mevcut analog televizyon yayınları, yerini yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip 'sayısal karasal yayın'a bırakacak. Herhangi bir antene gerek duymadan izlenebilecek sayısal karasal yayın, televizyon modeline bağlı olarak USB bellek boyutlarındaki aparat veya set üstü cihazlar kullanılacak. Kapalı alan erişim özelliği sayesinde evin dışında herhangi bir antene gerek duymadan sinyal alınmasına imkan tanıyan sayısal karasal yayınla, Türkiye'de televizyon yayıncılığında yeni bir dönemin başlayacak."

Görsel medya açısından büyük bir gelişim yaşanacağını ifade eden Nalçakan, "Bugüne kadar Manisa'daki tek yayın kuruluşu olarak ayakta duran ETV'ye üç yeni TV kanalı daha eklenmiş olacak. Böylece görsel yayınlar zenginleşecek, tatlı rekabet sektöre kalite getirecek. Büyükşehir olacak olan Manisamıza bu değişim ve gelişimin çok faydalı olacağına inancımız tamdır. Bu tarihi süreç ülkemize ve kentimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Nurgül Yılmaz Şule Uygur Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title