Haberler

Manisa'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine Yoğun Katılım

Bu yıl Hz. Peygamberi anmak amacıyla “Hz. Peygamper Din ve Samimiyet” teması adı altında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, Manisa'da etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Bu yıl Hz. Peygamberi anmak amacıyla "Hz. Peygamper Din ve Samimiyet" teması adı altında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, Manisa'da etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Köroğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Milli Eğitim Müdür Mustafa Altınsoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Hasan Çebi, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu ve Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programı Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Haftası sinevizyonu ile devam eden programda, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş "Hz. Peygamper Din ve Samimiyet" konulu konferans verdi.

Programda açılış konuşmasını yapan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "Heyecanlıyız çünkü Hz. Peygamber Efendimizi anıyoruz. Mutluyuz çünkü Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle peygamber efendimizi yeniden anlamaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Hz. Peygamberimiz hatırlanacak, konuşulacak, anama ve anlama çabaları ortaya konulacak, insanımızın inanç, fikir ve kültür dünyalarının hizmetine sunulacaktır. 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de bulunduğu vasıflara ve özelliklere sahip imanını kemale erdirmiş bir kul olmamıza vesile olsun diye dua ediyorum. Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kendimizi ahlaki hukuki ve İslami ölçülere göre yeniden muhasebe etmemize vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İnsanlığın en çok önemsediği hususun sevgi olduğunu ifade eden Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Tüm insanların gayesini sevgi olarak tanımlar var. Kur'an-ı Kerim'de de sevgi ile ilgili bir ayette Cenabı hak kendisini sevmeyi ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak "Eğer beni seviyorsanız, peygamberime uyun ki onun davranışlarını kendinize örnek alarak onun gibi davranın ki ben de sizi seveyim" diye sadece bu ayet peygamber efendimizin bizim için çok önemli olduğunu davranışlarımızı ve ilişkilerimizle nasıl davranmamamız gerektiğini bu ayet ile vurguluyor. Bu hafta hem peygamber efendimizin daha iyi tanınması hem de bizleri yaratana daha iyi bir kul olmamız ve birbirimizle ilişkilerimiz daha iyi olması için önemlidir."

Programda konferans veren Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ise şunları söyledi: "Peygamberimizi sadece tanımak değil sadece anlamak değil, hem anlama hem tanımak hem de onun getirdiği değerler sistemine hayatiyet vermek ve canlılık kazandırmak önemlidir. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Gerçekten bu aziz millet var oluş tarihinden itibaren efendimizin getirdiği değerleri içselleştirmiş, ona hayat vermiş ve efendimizin adı bile anıldığında camdan geçecek bir ruhaniyeti ortaya koymuştur."

Etkinliklere gelen vatandaşlar ise Kızılay tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda önünde açılan stantta kan bağışında bulundu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Savaş Ömer Faruk Çelik Sinan Cihan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title