Haberler

Manisa'da Kurban Satışında Her Şey Yolunda

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Borsası'nda hayvan satışlarını yerinde inceledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kurban Bayramı öncesi Canlı Hayvan Borsası'nda hayvan satışlarını yerinde inceledi. Hayvan sahiplerinin kurbanlıklarını hızlı bir şekilde elden çıkardığını gözlemlediğini kaydeden Vali Bektaş, terör olayları nedeniyle doğu illerinden batıya kurbanlık hayvan getirilmesinde de bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile birlikte Manisa Canlı Hayvan Borsası'nda incelemelerde bulundu. Hayvan sahipleriyle tek tek sohbet eden Vali Bektaş, kurbanlık almaya gelen Nihat Aksoy için pazarlıkta yaptı. Hayvan sahibi Emer Güler'in 1100 liraya satmak istediği koçu, 800 liraya Aksoy'a aldı.

YÜZDE 80'İ SATILDI YENİSİ GELİYOR

İncelemenin ardından açıklama yapan Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şuanda Manisa'ya getirilen büyükbaş havanların yüzde 80'ni satılmış durumda. Arife gününe kadar satışlar devam edecektir. Satılan hayvanların yerine yenileri de gelmeye başlıyor. Arife gününe kadar buranın çok yoğun olacağına inanıyoruz dedi.

KÜFESİZ HAYVANLARA DİKKAT

Borsaya gelen hayvanların hepsinin sağlıklı ve küpeli olduğuna dikkati çeken; küpesiz hayvanlar konusunda vatandaşları uyaran Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de Hayvanda bir rahatsızlık gördükleri zaman, borsanın veterinerine başvurmaları gerekmektedir. Asla küpesi olmayan hayvanları satın almasınlar. Bayram gününe kadar borsada denetimlerimiz sürecek diye konuştu.

128 BİNE YAKIN KURBANLIK VAR

Manisa'ya bu yıl kurbanlık hayvan konusunda 12 bin 500 küçükbaş, 3 bin de büyükbaş hayvan getirildiğine dikkati çeken Vali Erdoğan Bektaş da, Şu anda il genelinde 117 bin 723 küçükbaş ve 9 bin 468 tane de büyükbaş olmak kurbanlık var. Geçen yıl kurbanlık konusunda Manisa diğer illere 60 bin küçükbaş, 13 bin de büyükbaş gönderirken; 80 bin küçükbaş, 9 bin de büyükbaş olmak üzere hayvan girişi olmuştur. Bu yıl ise bu zamana kadar 12 bin 550 küçükbaş hayvan getirilirken; 24 bin de gönderilmiştir. Büyükbaşta ise bu yıl 3 bin hayvan girerken, 3 bin hayvanda satılmak üzere başka illere gönderilmiştir diye konuştu.

TERÖR OLAYLARI OLUMSUZ ETKİ YAPMADI

Terör olayların kurbanlık hayvan satışlarına etki etmediğinin altını çizen Vali Bektaş, Rakamlar gösteriyor ki yaşanan bir sıkıntı yok. Son olayların hayvan hareketlerini engellediğini düşünmüyorum. Çoğunlukla görüştüğüm hayvan sahipleri böyle bir sıkıntının yaşanmadığını ifade ediyorlar. Ülkemiz çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Ancak bunun ticaret yansıtacak bir bulgunun olduğunu görmedim. Hayvan sahipleri hayvanlarının hepsini bir anda getirmez. Daha Kurban Bayramı'na var. Gelir bir miktar hayvan getirir, pazarı koklar, sonrada geri kalan hayvanları buraya mı; yoksa başka bir yere mi sevk edeceğine karar veriyor. Burada görünen hayvan sayısı gerçek potansiyeli göstermez. Türkiye'nin hiçbir tarafından hayvan naklinde veya taşımasında bir sıkıntı yok. Şiddet eylemlerine karşı devletin operasyonları olabildiğince sivil vatandaşı etkilemeyecek şekilde yapılıyor. Müdahale edilecek alana sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor, sonra oraya giriliyor, gereken yapılıyor ve geri çekiliyor. Normal hayata etki edecek bir şikayet ver sızlanma bile yok diye konuştu.

Açıklamaların ardından Vali Bektaş ve beraberindekiler, Ticaret Borsası tarafından ikram edilen kavurmaları yedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Erdoğan Bektaş Hasan Çebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title