Haberler

Manisa'da Kısa Kısa

Sarıgöl Dindarlı Mahallesinde hayırseverler tarafından yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sarıgöl Dindarlı Mahallesinde hayırseverler tarafından yaptırılan cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cami açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk ile hayırseverler ve mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Vali Bektaş, mahalle halkının el ele vermesi ve hayırseverlerinde desteğiyle ortaya güzel bir eser çıktığını belirterek "Bundan güzel bir olay olamaz, hepinizin Ramazan ayını kutlarım" dedi.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ise "Oruç tutmakla bedenimizi terbiye edeceğiz. Ramazan boyunca ayrıca, bütün uzuvlarımızla bütünleşeceğiz. Kulağımız dedikodulara duymayacak, dilimizle kötü sözleri söylemeyeceğiz. Gözlerimizle harama bakmayacağız. Kalbimizde hep iyiliklere yer vereceğiz. Bu yıl 'iyilik yılı' ilan edildi" diye konuştu.

Sarıgöl İlçe Müftüsü Mustafa Akkurt ise yeni caminin toplam 970 bin liraya mal olduğunu bunun 225 bin lirasının hayırsever işadamı Hüseyin Gümüşlü'nün verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından cami yapımında emeği geçenlere plaket verildi.

- Salihli'de Sosyal Market Evi açıldı

Salihli'de ihtiyaç sahibi vatandaşın kendilerine verilen kartlarla, para ödemeden alışveriş yapabilecekleri Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Gıda Bankası'ndan sosyal güvencesi olmayan vatandaşların faydalanacağını belirterek "İlçemizde yaklaşık 6 bin vatandaşımız, kartlarına yüklenen limit kadar gelip buradan alışveriş yapabilecek. Vatandaşlarımız buradaki alış verişlerinin ardından isterlerse servis araçları ile evlerine bırakılacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

- Saruhanlı organik tarım çalışmaları

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Saruhanlı'da organik tarım faaliyetlerin 2000'li yılların başlarında üzüm ve zeytin ile başladığını, üretim çeşitlenerek günümüzde 20 farklı üründe yapılır hale geldiğini söyledi.

Saruhanlı'da 16 firma, 8 kontrol ve sertifikasyon kuruluşu tarafından işlemlerin yürütüldüğünü ifade eden Kanyılmaz, bazı firmaların kendi gruplarındaki üreticilerin ürünlerine uyguladıkları fiyat farkının da organik tarımın yaygınlaşmasına olumlu katkı sağladığını vurguladı.

Kanyılmaz, organik tarımın yaygınlaştırılması amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2006 yılında Ulusal Ajans'ın desteğiyle Saruhanlı Organik Tarım Entegrasyon Projesi (SOTEP) hazırlandığını proje kapsamında köylerde yaygınlaştırma faaliyetlerinin yürütüldüğünü anlattı. Kanyılmaz "Bu çalışmalar organik tarım faaliyetlerine olumlu olarak yansımış ve organik tarım ilçemizde gelişim göstermiştir. 2013 ve 2014 yılları karşılaştırıldığında üretici sayısında yüzde 21,7 (44 kişi), üretim alanında ise yüzde 43,6 (6.278,03 dekar) artış meydana gelmiştir" dedi.

Kanyılmaz, proje kapsamında planlanan faaliyetlere önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Saruhanlı Salihli Sarıgöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title