Haberler

Manisa'da Kısa Dönem Acemi Erler Yemin Etti

MANİSA İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan kısa dönem 127 er, törenle yemin etti.

MANİSA İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan kısa dönem 127 er, törenle yemin etti. Aileleri ise o önemli anı fotoğraf makinesi ve kameralarla ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarıştı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda daha önceleri engelliler için gerçekleştirilen sembolik yemin törenleri haricinde yaklaşık 5 yıl aradan sonra ilk kez yemin töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde temel eğitimlerini tamamlayan 365/1 Kısa Dönem 127 erin hazır bulunduğu törene acemi askerlerin aileleri, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Nihat Akyol da katıldı. Kısa dönem erler, Türk bayrağıyla piyade tüfeğine ellerini koyarak yemin etti. Jandarma Kısa Dönem Er Muhlis Aydemir ise yaş kütüğüne ismini çaktı. Törende konuşma yapan ve askerlere seslenen İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, "Ulu Önder Atatürk'ün belirttiği gibi dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde namus ve şerefiniz üzerine içtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ile şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere itaatinizin birer göstergesidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın toprak bütünlüğümüzün laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türk Cumhuriyeti'nin inançlı, kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır olan kanun ordusu Jandarma Teşkilatı'nın bir ferdi olarak birlik, beraberlik ruhu içerisinde yemininize bağlı kalarak her türlü suç ve suçlulara karşı mücadele edeceksiniz. Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, aklı ile bilimi rehber edinen karşılıksız yurt sevgisiyle dolu milli ahlak ve mesleki değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, haklı bütünleşen duyarlı bireyler olacağınıza inancımız tamdır" diye konuştu. Konuşmanın ardından Vali Güvençer ile beraberindeki protokol üyeleri temel eğitim döneminde başarılı olan erlere hediyelerini takdim etti. Hediye takdiminden sonra yemin eden erler, tören geçişi yaptı. Törenin sona ermesiyle birlikte yemin eden erler aileleri, eşleri ve çocuklarıyla hasret giderdi. Jandarma olarak temel eğitimini tamamlayan askerler daha önce, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yemin törenine katılıyordu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Nihat Akyol Erbil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title