Haberler

Manisa'da Kardeşlik Halayı

Güncelleme:

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dernek başkanlarıyla birlikte Bitlis türküleri eşliğinde halay çekti, Manisa'daki bu birlik ve beraberliğin tüm Türkiye'ye örnek olmasını diledi.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Manisa Kent Konseyi ve Hemşeri Dernekleri Platformu tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali, Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan etkinliklerle başladı.

Manisa 3. Hemşeri Dernekleri Festivali, Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan etkinliklerle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Uyumaz, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, festivale katılan 25 hemşeri derneğinin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı.

Başkan Ergün halay çekti

Bitlis yöresine özgü halkoyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dernek başkanları ile halay çekti. Oluşan dev halayda, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Bitlis yöresi halkoyunları ekibinin de davul ve zurna eşliğindeki gösterisi, büyük beğeni topladı. Ardından Bitlis yerel sanatçısı Mustafa Atalay sahne aldı. Seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle unutulmaz bir gece yaşatan sanatçıya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün çiçek takdim etti.
Doğduğun yer değil doyduğun yer
Çiçek takdiminin ardından bir konuşma yapan Başkan Ergün, "Bu gece anlamlı bir gece, Manisa için Manisa'dan bütün Türkiye'ye bir mesajın gecesi bu akşam. 3. senesini kutladığımız ve biraz önce start verdiğimiz ve stantlarıyla açılışını yaptığımız yürüyüşünü yaptığımız ve dolu dolu huzur içerisinde bir haftayı hep beraber yaşayacağız. Önemli olan burada doğduğun yer değil, doyduğun yer memleketindir. Manisa 81 ilden göç alan bir şehrimiz ve Manisa'da kendi şehrinin geleneğini, göreneğini, örfünü, adetini, yemeğini, içtiğini, el işini oraların tanıtımını yapmak için bugün Manisa'da hizmet veren 25'in üzerinde derneğimiz var. Kendi illerinin devamını sağlıyorlar. Manisa'da da bunların tanıtılması noktasında 3 sene önce başlattığımız bu hemşeri dernekleri festivalinin oluşumuna katkı verdikleri için ben bütün katılımcı başkanlara ve katılımcı değerli yöneticilerine hepsine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar" dedi.
Bu birliktelik örnek olsun
Aynı havayı soludukları şehirde, birlik ve beraberliği devam ettirmenin önemine vurgu yapan Başkan Ergün, "1000 yıllık kardeşliğin daha 1000 yıllara taşınabilmesi için bu birlikteliğimizi Allah hiçbir zaman bozmasın. Hele hele son günlerde yaşadığımız, en sıkıntılı süreci yaşadığımız bu günlerde işte bu birlik beraberlik ruhunun buradan tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. O açıdan ben bir kere daha tüm başkanlarıma, tüm dernek yöneticilerine, katılımcılara, katkıda bulunan bütün dostlara buradan Manisalılar adına, şahsım adına teşekkür ediyorum. Her günümüz her gecemiz hep böyle olsun. Mutluluk içerisinde olsun. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Her şey karşılıklı istişare, demokrasi kuralları içerisinde karşılıklı görüşülerek yerli yerine oturtulur. Bunun unutulmaması lazım. Bu güzel birlikteliği inşallah önümüzdeki senelerde gerçekleştirmeyi Rabbim bize nasip eder" diye konuştu.

Ahlatlılardan Büyükşehir'e teşekkür

Başkan Ergün'ün konuşması, etkinliği izleyen yüzlerce Manisalıdan büyük alkış aldı. Konuşmanın ardından Ahlatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çelebi Aslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e festivali Manisa'ya kazandırması nedeniyle teşekkürlerini sundu, çeşitli hediyeler takdim etti. Aslan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Uyumaz'a da günün anısına hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Türkiye Bitlis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title