Haberler

Manisa'da Geleceğin Aşçılarına Uygulamalı Eğitim

Manisa Nihal Akçura Otelcilik ve Truzim Meslek Lisesi Aşçılık bölümünde okuyan öğrencilere Türkiye’nin en önemli otellerindeki baş aşçı, yemek stilisti ve şefler uygulamalı eğitim verdi.

Manisa Nihal Akçura Otelcilik ve Truzim Meslek Lisesi Aşçılık bölümünde okuyan öğrencilere Türkiye'nin en önemli otellerindeki baş aşçı, yemek stilisti ve şefler uygulamalı eğitim verdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı İstanbul Profosyonel Aşçılar Derneği tarafından (İSPAD) Manisa'ya getirilen baş aşçı, yemek stilisti ve şefler öğrencilere uygula eğitimin ardından düzenlenen panelde deneyimlerini anlattılar.

Düzenlenen panelde konuşmacı olarak İSPAD Başkanı Baş Aşçı Uğur Alparslan, İSPAD Başkan Yardımcısı Yemek Stilisti Mesut Erdoğan, İSPAD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Arslan, İSPAD Üyesi Koordinatör Şefi Melih İçigen yer aldı. Panelin Maderatörlüğünü ise Aşçılar dünyası Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Engin Çetin yaptı.

Okulun yeni olduğunu ve tüm eksikliklerin giderildiğini belirten okul müdürü Muzaffer Şaşmaz, "Bu gün yaptığımız faaliyet Türkiye Aşçılar Federasyonu'na bağlı İstanbul Profosyonel Aşçılar Derneği İstanbul'un büyük 5 otelinden getirdiği aşçılar öğrencilerimize uygulamalı eğitim veriyor. Uygulamalı eğitim bitiminde öğrencilerimize konferans verecekler. Türkiyede en önemli aşçılardan olabilmeleri için elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Okul olarak bu şekilde etkinliklerimize devam edeceğiz. Amacımız öğrencilere en iyi hizmeti vermek. Manisa'nın çok iyi aşçılara ihtiyaçları var. Bu aşçı ihtiyacını en geç 3 sene içinde karşılayacağız. İnşallah bu eğitim çocuklarımıza faydalı olur. Bu Perşembe günü ise Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül'ü getireceğiz. Kendisi de öğrencilerle bir uygulama yapacak. Otellerin baş aşçılarını getireceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title