Haberler

Manisa'da Fetö Soruşturmasında Tutuklu Sayısı 79'a Yükseldi

MANİSA'da Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada görevden uzaklaştırılan kamu görevlisinin sayısı bin 945, tutuklanan kamu çalışanı sayısının ise 79 olduğu bildirildi.

MANİSA'da Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmada görevden uzaklaştırılan kamu görevlisinin sayısı bin 945, tutuklanan kamu çalışanı sayısının ise 79 olduğu bildirildi.

Manisa Valiliği'nin FETÖ/PDY soruşturmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada istatistiki bilgilere yer verildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Soruşturma kapsamında bugüne kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'den 16, Akhisar Belediyesi'den 3, Celal Bayar Üniversitesi'nden 104, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nden 2, Emniyet Müdürlüğü'nden 366, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan 2, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'den 2, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 1028, Jandarma'dan 7, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'nden 2, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden 3, Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden 1, İl Müftülüğü'nden 30, Orman İşletme Müdürlüğü'den 3, Soma Ege Linyit İşletmeleri'nden 6, SGK İl Müdürlüğü'nden 18, Manisa Valiliği'nden 6, Manisa Valiliği'nden 6, Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan 25, PTT Başmüdürlüğü'nden 1, Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'ndan 5, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 45, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 195, Şehzadeler Belediyesi'nden 1, Toprak Mahsulleri Ofisi Manisa Ajansı'ndan 1, Soma Belediyesi'nden 2, Kırsal Kalkınma'dan 11, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden 6, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 1, Demirköprü Hidro Elektrik Santrali İşletme Müdürlüğü'den 4, Gümrük Müdürlüğü'nden 1, Beydere Tohum Serfitika Tesis Müdürlüğü'nden 1, AFAD İl Müdürlüğü'nden 2, Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) Manisa Temsilciliği'nden 1, Köprübaşı Nüfus Müdürlüğü'nden 1, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan (YİKOP) 1, Salihli Kaymakamlığı'ndan 3, Alaşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 1, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı'ndan 1, Soma Belediyesi'nden 3 olmak üzere toplam 1915 kamu görevlisi ile 30 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı."

Açıklamada ayrıca devam etmekte olan adli soruşturmalar neticesinde halen 90 kamu görevlisinin gözaltında olduğu, 24'ü hakim ve savcı toplam 79 kamu görevlisinin tutuklandığı, 62'si adli kontrol sartıyla 73 kamu çalışanın ise serbest bırakıldığı belirtildi. 9 kamu görevlisinin de ihraç edildiği belirtilen açıklada, 41 kamu çalışanı hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiğine dikkat çekildi.

OHAL kapsamında ise il genelinde 29 okul ile 37 yurt, etüt ve kurs merkezleri, 19 dernek ile 1 sendika temsilciliği kapatıldı. Ayrıca 14 derneğin ise faaliyetleri 2 ay süreliğine durdurulduğu, bin 449 kamu personelinin ise pasaportlarının iptal edildiği açıklandı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Akhisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title