Haberler

Manisa'da Ensar Vakfı'nın Açmak İstediği Yaz Okuluna Tepki Sürüyor

Manisa'da Ensar Vakfı'nın açmak istediği yaz okuluna tepki sürüyorENSAR Vakfı'nın Manisa'da açacağı yaz okuluna karşı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde bir grup eylem yaptı.

Manisa'da Ensar Vakfı'nın açmak istediği yaz okuluna tepki sürüyor

ENSAR Vakfı'nın Manisa'da açacağı yaz okuluna karşı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde bir grup eylem yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaz okulunun açılmaması için çağrı yapılırken, pazartesi gününe kadar karardan geri dönülmemesi halinde Ensar Vakfı'nın yaz okulu açacağı Murat Germen Ortaokulu önünde eyleme başlanacağı açıklandı.

Ensar Vakfı'nın Manisa'da açmayı planladığı yaz okulu, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri sokağa döktü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş üyeleri Manolya Meydanı'nda toplandı. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de eyleme destek verdi. Eyleme katılanlar "Karaman'ı unutmadık' yazılı pankartlar taşıyarak slogan attı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, karardan geri dönülmesi için çağrı yaptı. Pazartesi gününe kadar yaz okulunun iptal edilmemesi halinde Murat Germen Ortaokulu önünde nöbete başlayacaklarını söyleyen Hasgör, "Boşuna hazırlık yapmasınlar. Yaz okullarını ne Manisa'da ne de başka bir yerde açtırmayacağız. Ensar Vakfı Türkiye'yi yönetenlerin ülkeyi nasıl bir karanlığa götürdüklerinin önemli bir simgesidir. Ensar'ın yaz okulu hazırlıklarını boşa çıkaracağız" dedi.

Eyleme destek veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Manisa Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü belirterek, "Karaman'da yaşananlar Dünya hukuk tarihinde görülmemiş bir şekilde ört bas edilmiştir. Vakfın sorumluluğu sorgulanmadan soruşturmaya dahil edilmeden, cezalandırılmadan sadece bir kişiye 500 yıl ceza verilerek bu iş ört bas edilmeye çalışılmıştır. Ensar'a Manisa'da yaz okulu açtırmaya kim izin veriyorsa, Şehzadeler İlçe Milli Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Manisa Valiliği. Bu vakfın kendini aklama, paklama çabasına destek veriyor demektir. Size Ensar'a yardım ve yataklı yaptırmayacağız. İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüm. 'Olan bitenden haberimiz yok, bir protokol var. İlçe Milli Eğitimin olur yazısı var. Endişe etmeyin, hocalar Manisa Müftülüğünün, yer okul. Ensar sadece ismi kullanıyor' diyor. Bu devletin imkanlarıyla, devlet memuruyla Ensar'a kendini aklayacak, imajını düzeltecek. 'Yine çocuklarınız bizim yurtlarımıza teslim edebilirsiniz' imajını yaratacak bir iş yapıyorlar. Bu konuda hem hukuki, hem idari, en önemlisi sokaktaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ensar Vakfı'nın açacağı yaz okuluna karşı Manolya Meydanı'nda imza kampanyası başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Özgür Özel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title