Haberler

Manisa'da Demokrasi Şöleni

MANİSA'da Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde' şehitleri andı, demokrasiye sahip çıktı.

MANİSA'da Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde' şehitleri andı, demokrasiye sahip çıktı. Ellerinde Türk bayraklarını sallayan Manisalılar, şehitler için dua okudu. Meydanda kurulan dev ekranlarla Yenikapı Mitingi'ni canlı izleyen vatandaşlar, büyük bir coşku yaşadı.

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' düzenlendi. Erken saatlerden itibaren ellerinde Türk bayrakları ile meydana gelen Manisalılar, yoğun güvenlik önlemleri ile alana girdi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özda, Recai Berber, İsmail Bilen, Uğur Aydemir ile Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ; Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Tugay Komutanı Vekili Albay İsmail Fahri Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, CBÜ Rektörü PROF. DR. Kemal Çelebi ile ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş mitinge katıldı. Sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar, dağıtılan şapkalarla sıcaktan korunmaya çalıştı. Miting Hatuniye Camii Müezzini Şuayip Coşkun'un okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile başladı.

'15 TEMMUZ MİLLETİN DİRİLDİĞİ GÜNDÜR'

Mitingde Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Manisalılara seslendi. 15 Temmuz tarihini milletin yeniden diriliş günü olarak tanımlayan Yıldız, "Şimdiye kadar şu veya bu şekilde, 27 Mayıslarda, 12 Eylüllerde, 28 Şubatlar da yutkunan milletimizin dirildiği gündür. 15 Temmuz Türkiye'nin kırılma noktası yaşadığı, kaosa sürüklenmeye çalışıldığı, vatan hainlerinin kara bir leke ile birlikte tarihe geçtiği tarihtir. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin devletin milletin, bu ülkeyi yöneten partinin, sivil toplum örgütlerinin, memurun, işçinin devleti ile buluştuğu gündür. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmaktan bahsetmiştik. Asker kisvesi içine bürünmüş hainler, alçaklar ne istediler. Bu toz duman indikten sonra bunu hep birlikte anlayacağız. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bu alçaklara geçit vermediniz. Bu darbeyi önleyen şerefiyle görev yapan askerlerimiz var, komutanlarımız var. Emniyet güçlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz var. Böyle bir milletin sırtı yere gelmez. Ben çocuklarımı aramayı unutmuşum, başbakanımızın görev verdiği yerde görevi tamamlamaya çalıştım. Bu ülkenin önünü kesmeye çalışan o hainler her zaman gizli bir ajandası oldu. İki tane kişiliği, iki tane muhasebesi, iki tane vicdanı olduğu gibi. Sizin ufkunuzda böyle bir insan tipi var mıydı? Yiyeceksiniz içeceksiniz kader birliği yapacaksanız ertesi sabah alnınıza silah dayayacak. Böyle alçaklık var mı? Bu hainlerin yaptıkları yanlışlık, alçaklığı sadece bu ülkeye değil Müslümanlığımızı tehdit etmeye çalışan bir yapıya girdiler. Ortak paydamız vatanımız dinimizdir" dedi.

ULUSLARARASI MEDYAYA TEPKİ

Konuşmasında uluslararası basına tepki gösteren Taner Yıldız, "Uluslararası medyayı büyük bir mahcubiyetle izledik. Gezi parkında kırmızı elbiseli bayan vardı. O bayanı uluslararası basın 3 hafta gösterdi ama tankın önünde ezilmiş yüreği dimdik duran vatandaşımızı hiçbir zaman göstermedi. Helikopterden ateş edilirken o vatandaşlarımızı göstermediler. Ama gözüne biber gazı sıkılmış görüntüleri iki hafta gösterdiler. Biz demokrasi diyen ama demokrasiyi istismar edenleri unutmayacağız. Böyle çifte standart olmaz" dedi.

Yıldız, olası bir darbe girişimi karşısında önlemlerin de alındığını belirtip, program geliştirildiğini ve vatandaşları alarm ile uyaracaklarını ifade etti. Yıldız, "Bu ülkeyi tehdit etmek isteyen bir alçak olursa 20 dakika içinde alarm ceplere düşecek. İnsanlar meydanlarda toplanacak. Bu sistem burada da kurulacaktır" diye konuştu.

YENİKAPI MİTİNGİ CANLI İZLENDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan dev ekranlarda Yenikapı' da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmaları canlı yayınlandı.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Taner Yıldız AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title