Haberler

Manisa'da, Cadde ve Sokaklarda Park Ücreti Alınmasının İptali İstendi

Manisa Tüketici Hakları Derneği Başkanı Rıfat Eriş Asyalı, Danıştay 8'inci Dairesi'nin, Burdur Belediyesi tarafından sokak ve caddelerden alınan otopark ücreti uygulamasını iptal ettiği kararın emsal olduğunu söyledi.

Manisa Tüketici Hakları Derneği Başkanı Rıfat Eriş Asyalı, Danıştay 8'inci Dairesi'nin, Burdur Belediyesi tarafından sokak ve caddelerden alınan otopark ücreti uygulamasını iptal ettiği kararın emsal olduğunu söyledi. Asyalı, buna dayanarak Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verip, cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasına son verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Burdur Tüketici Koruma Derneği, Burdur Belediyesi tarafından cadde ve sokaklar üzerinde park eden araçlardan otopark ücreti alınması kararının iptali için 16 Mayıs 2012 tarihinde Isparta İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, uygulamanın doğru olduğu gerekçesiyle derneğin açtığı davayı reddetti. Burdur Tüketici Koruma Derneği, kararın temyizi için Danıştay 8'inci Dairesi'ne başvurdu. Danıştay 8'inci Dairesi, 'cadde ve sokaklar imar planı dışında gösterilen amaçları dışında kullanılamaz' kararının ardından Burdur Belediyesi'nin ücretli otopark uygulamasını iptal etti.

Manisa Tüketici Hakları Derneği de Danıştay 8. Dairesi'nin kararını emsal göstererek, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ana cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasını iptal ettirmek için harekete geçti. Hazırladıkları dilekçeyi Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teslim eden dernek üyeleri, kendi kentlerinde de sokak ve caddelerden otopark ücreti alınmamasını talep etti.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı yapan Manisa Tüketici Hakları Derneği Başkanı Rıfat Eriş Asyalı, şunları söyledi:

"Danıştay 8'inci Dairesi'nin verdiği karar doğrultusunda Burdur Belediyesi otopark ücretlerini alınması uygulamasından vazgeçmiştir. Elbette ki Burdur Tüketici Hakları Derneği bu zafer konusunda uzun bir uğraş vermiştir. Ancak verdiği uzun bir mücadele sonrasında alınan karar tüm ülkeye emsal teşkil edecektir. Cadde ve sokaklar imarda gösterilen amaçları dışında bir ücretli otopark alanıymış gibi kullanılamaz. Biz de Danıştay 8. Dairesi'nin bu kararının bir fotokopisi ve bir dilekçe ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduk. Manisa'da da ana cadde ve sokaklarda park edilen araçlardan alınan otopark ücreti uygulamasından bir an önce vazgeçilmesini istedik. Yaptıklarının hukuka aykırı olduğunu dile getirdik. Dilekçemizi dün verdik. Yaşanan bir hukuksuzluğun bir an önce Manisa'da da önlenmesini istiyoruz. Eğer bu uygulama 30 Nisan 2015 tarihine kadar kaldırılmazsa dernek olarak 4 Mayıs tarihi ile Manisa İdare Mahkemesi'ne başvuracağımızı ifade ettik."

Dernek Başkanı Asyalı, Manisa'da ücretli otopark uygulamasını durduktan sonra vatandaşlardan alınan otopark ücretlerinin iadesi için de çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Danıştay Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title