Haberler

Manisa'da Binler 15 Temmuz Şehitlerini Andı

Manisa'da binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında şehit düşen sivil ve güvenlik güçlerini dualarla andı.

Manisa Valiliği'nin organizasyonuyla İl Müftülüğü tarafından Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda "Hakimiyet Milletindir. Manisa Devletine, Milletine,Değerlerine Sahip Çıkıyor" sloganıyla anma programı düzenlendi. Programa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Manisa Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, belediye başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce Manisalı vatandaş katıldı. 15 Temmuz'daki FETÖ'nin darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan Manisalılar, demokrasi nöbetinin 15. gününde demokrasi şehitlerini dualarla anarak, birlik beraberlik mesajları verdi. Anma töreni Şehzadeler Belediyesi Mehteran'ın marşlarıyla başladı. Manisalı vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Daha sonra Kur'an-i Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

Vali, Kur'an-i Kerim'i öptükten sonra konuşmasına başladı

Programda konuşma yapmak için sahneye çıkan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, sahnede açık durumda bulunan Kur'an-i Kerim'i kapattıktan sonra öpüp, 3 defa başına koydu. Ardından konuşmasını yapan Vali Güvençer, "Bu meydanlardan hep birlikte ses verdik. Aslında verilebilecek sesin, sözün en güzelini bugün aziz hatıralarına bu programı düzenlediğimiz aziz şehitlerimiz söylemişti. O sözün üzerine söylenebilecek çok fazla söz yoktu. Ama biliyoruz ki insanız. Öyle bir zulmetle, öyle bir melanetle karşılaştık ki susmak dağlara, taşlara bile ağır gelirdi. Bu durum karşısında dağlar, taşlar bile çatlardı. Bir ses geldi, bir davet geldi. Ulvi makamlardan bu sese cevap verdik. Bu sese yankı verdik ve meydanlardaydık. Doğrusunu isterseniz meydanlar bizlere çok alışık değillerdi, yollar bize alışıktı. Bizler kalpleri ve zihinleri daima ilahi çağrıya açık büyük bir milletin insanları olarak yürü denildiğinde yürüdük, dağları devir denildiğinde dağları devirdik. Meydanlar bu millete, bu millet de meydanlara yakıştı. Al ile beyazın, hilalle yıldızın yakıştığı gibi bu meydanların sesi bütün dünya ufkuna bir insanlık, bir ahlak, bir demokrasi ve bir ahlak dersi verdi.

15 Temmuz'da devlete, vatana değil direkt hayatına kast edildiğini kaydeden Vali Güvençer, "Bu milletin ölümüne hükmedildi. Cenab-ı Allah bu millete yardım etti. Ateşle oynanmaz, suyun önünü kesilmez. Ateşle oynanmadığı gibi bu milletle de oynanmaz. Suyun önünü kesilemediği gibi bu milletin de önü kesilmez. Devletimize, milletimize bir el uzandı mı o eli kırarız." diye konuştu.

Vali Güvençer, konuşmasının ardından tüm protokol üyelerini sahneye çağırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programın sunuculuğunu yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da okunan "Bizi vatansız bırakma Allah'ım" şirini okurken duygu dolu anlar yaşadı. Darbe gecesi hayatının en zor salasını okuduğunu belirten Hatuniye Müezzini Şuayip Coşkun da salayı bir kez daha meydanda okudu.

Minik Ahmet, Mevlid-i Şerif'i okuyan babasının yanında asker selamı verdi

Aynıali Cami İmamı Şuayip Yörük, Mevlid-i Şerif okurken, 5 yaşındaki oğlu Ahmet Furkan Yörük ise Türk Bayrağıyla sahneye çıkarak asker selamı verdi. Minik Ahmet Furkan, babasının yanından bir an olsun ayrılmadı. Program, 15 Temmuz'daki şehitlerin ruhlarına dua okunmasının ardından sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
title