Haberler

Manisa'da Ankara'daki Terör Eylemi Gösterilerle Kınandı

Manisa'da Ankara'daki terör eylemi gösterilerle kınandı

MANİSA'da gerçekleştiren bir dizi etkinlikle; Ankara'da yaşanan törer eylemi kınandı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, Manisa'da da eylem yaptı.

İlk eylem Manisa Tabip Odası ile SES Manisa Şubesi'nce, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nin Acil Servisi'nin önünde düzenlendi. Servis önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik doktor ve sağlık çalışanı, açtıkları siyah pankartla patlamada ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

"10 EKİM'İ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Ardından grup adına açıklama yapan Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, "Patlama anında biz de ordaydık. Patlamayı yakından gördük. Patlamanın şokunu atlatmadan 'Doktor Yok mu? diye bağrışmalar oldu. Yaralananlara bakmaya başladık. Ancak yaralılara müdahale ederken, polisin biber gazına maruz kaldık. Bu nasıl iştir anlayamıyoruz. Ankara'da yaşanan patlamanın sorumluları bellidir. O sorumlular diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. İşte onlara da hesapları sorulmalıdır. 10 Ekim'i asla unutmayacağız" diye konuştu.

500 KİŞİLİK YÜRÜYÜŞ

Kentteki ikinci eylemde, Manisa Lisesi önünden başlayan yürüyüş düzenlendi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyelerinin yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de katıldığı 500 kişilik yürüyüşte; "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP halka Hesap Verecek" ve "Diktatör Gidecek Barış Kazanacak" sloganları atıldı. Manolya Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından bir kez daha ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

"YILMAYACAĞIZ, UNUTMAYACAĞIZ VE ASLA AFFETMEYECEĞİZ"

Topluluk adına açıklamayı yapan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "Katiller yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde tek başına iktidar olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendini kurtarmaya çalışanlardır. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız. Yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz" dedi.

Açıklama sonrası bir süre daha slogan atan grup, sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derya Pekbayık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title