Haberler

Manisa'da Acemi Erler Yemin Etti

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 4 bin 42 asker, düzenlenen törende yemin etti.

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 3 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 4 bin 42 asker, düzenlenen törende yemin etti.

Manisa'da 3 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 3 bin 752 uzun, 290 kısa dönem er için 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve askerlerin aileleri törene katıldı. Tören alanını dolduran aileler, çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Cep telefonu ve kameralarla görüntüledi. Eğitim boyunca başarılı olan askerlere ve askerliğini Manisa'da yapmış baba ve dedelere; Albay Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı ve Kaymakam Çorumluoğlu ödül verdi.

Bayburtlu asker Orhan Kurt'un engelli babası Ercan Kurt, oğlunun başarı ödülünü alabilmek için askerlerin yardımıyla tören alanına geldi. Ödül törenin ardından birliğe ilk katılan 2 asker tarafından kütüğe plaket çakıldı. Askerler piyade marşını okuyup, ardından yemin etti.

Törende konuşan Albay Güvenç, askerlere ve ailelerine seslendi. Türk ordusunun gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden aldığını ifade eden Güvenç, "Sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize inanıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü mutlak itaat, disiplin anlayışından, birlik beraberlik ruhundan ve yüce Türk milletinin güveninden almaktadır. Sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza inanıyorum" dedi.

Albay Şefik Güvenç'in konuşmasının ardından askerler marşlar eşliğinde geçit töreni yaptı. Marşlara eşlik eden aileler de askerleri alkış yağmuruna tuttu. Tekerlekli sandalyesiyle torununun yemin törenine katılan 80 yaşındaki Biyansi Taşkıran da, Türk bayrağı salladı. Geçit töreninin ardından yemin eden askerlerle aileleri birbirlerine kavuştu. Oğullarına kavuşan anne ve babalar gözyaşlarına hakim olamadı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Çorumluoğlu Orhan Kurt Elmalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title