Haberler

Manisa'da 2 Bin 900 Yabancı Uyruklu Çocuk Eğitim Görecek

Suriye, Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerden Manisa'ya gelen mülteci çocukların eğitimden geri kalmamaları için çalışma başlatıldı. Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı ildeki 2 bin 900 mülteci çocuğun eğitimden geri kalmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak çalışma yaptıklarını söyledi.

Manisa İl Göç İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmaması için ortak bir çalışma başlattı. Manisa'da 2016-2017 eğitim öğretim döneminde toplam 2 bin 900 civarında yapancı uyruklu öğrencinin eğitim göreceği bildirilirken, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı ile birlikte Cemal Ergün İlkokulundaki yabancı uyruklu öğrencileri ziyaret etti. Ziyaret sırasında protokol üyeleri eğitim setlerinden öğrencilere hediye ederken, öğrencilere kendisini tanıtan Vali Güvençer, çocuklarla yakından ilgilendi. Vali Güvençer, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ülkemize gelen mültecilere sahip çıktık. Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz." dedi.

"Mülteciler ikiye ayrılıyor: Suriyeliler ve diğerleri"

Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı ise, "Ülkeleri ikiye ayırıyoruz. Bir Suriye'den gelenler, ikincisi de diğer ülkelerden gelenler. Manisa'da 2016-2017 eğitim öğretim döneminde toplam 2 bin 900 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bunların hepsinin eğitimden yararlanması için milli eğitim müdürlüğüyle ortaklaşa çalışıyoruz. Bunlar yaş gruplarına göre tespit edilmiş sayılardır. Bizim buradaki temel amacımız eğitim öğretim çağındaki çocukların en iyi şekilde eğitim almasını sağlamaktır. Hem Türkiye'ye uyum sağlamaları, hem de eğitim dönemlerinin boş geçmemelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bu çalışmada Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'deki 6-11 yaş arasındaki yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sağlamak için hazırlanan eğitim setlerinden dağıtıyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suriye İran Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title