Haberler

Manisa'da 1500 Kişi Harmandalı Oynadı

Güncelleme:

Harmandalı Oynayan 1500 Manisalı projesi, Manisa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

Manisa Birinci Sultanı Üzüm Şenliği ve 8 Eylül Manisa'nın 92. kurutuluş yıldönümü nedeniyle 'Harmandalı oynayan 1500 Manisalı' projesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Manisa Birinci Sultanı Üzüm Şenliği ve 8 Eylül Manisa'nın 92. kurutuluş yıldönümü nedeniyle 'Harmandalı oynayan 1500 Manisalı' projesi düzenlendi. Proje için Harmandalı oyununu bilmeyenlere bir hafta süreyle Atatürk Gençlik Merkezi'nde Harmandalı oyununu öğretildi. Bu gün saat 19.00'de Cumhuriyet meydanında toplanan 1500 kişinin katılımıyla Harmandalı oyunu oynandı. Yağmur altında yapılan Harmandalı oyununa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ve Manisalılar katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı konuşmada "Ege Bölgesiyle özdeşleşmiş Efe'lik kültürlerini yaşatmak ve sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla her Manisalı Harmandalı oynamalı dedik. Düğünlerimizde, asker uğurlamada, bayramlarımızda her önemli anımızda davul zurna eşliğinde Harmandalı oyununu bilmek, çocuklarımızı aktarabilmek her Manisalının boynunun borcu olmalıdır. Kültürümüzü korumak ancak onu yaşatmakla mümkündür. Milli ve manevi değerlerine bağlı olan Türk Milleti bu değerlerini gelecek kuşaklara aktarmalıdır. Kurtuluş Savaşı döneminde düşmana karşı üstün gayret gösteren ve destansı zaferlere imza ata Ege bölgesindeki yiğit efelerimizin şanını gelecek nesillere göstermek için bu kültürümüze önem vermeliyiz" dedi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Ergün Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title