Haberler

Manisa'da 15 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gölmarmara'daki trafik kazasında ölenlerin "tarım işçisi" değil "tarım işsizi" olduğunu savunarak, "Tarımdaki tükenmişlik bu insanlarımızı da ekmeklerinin peşinde giderken Azrail'in kucağına itti" dedi.

Gölmarmara'da 13'ü kadın 1'i çocuk 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının ardından ölenlerin ikamet ettiği Salihli'nin Çökelek Mahallesi'ne taziye ziyaretleri gerçekleşiyor. Çok sayıda vatandaşın geldiği köyde siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de incelemelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Manisa milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer ile HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, köye giderek ölenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Özel, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Manisa'nın, Soma'nın ardından bir başka büyük acıyla ülke gündemine gelmesinin kendilerini kahrettiğini söyledi.

Kazada hayatını kaybedenlerin "tarım işçisi" değil "tarım işsizi" olduğunu, tarımda kazanamadıkları için ikinci veya üçüncü iş olarak asma yaprağı toplamaya gittiklerini belirten Özel, "Kendi işleri veya sigortalı, güvenceli, emeklerini alabilecekleri işleri olsaydı sabahın 5'inde yük taşımak için tasarlanmış bir aracın arkasında, kilogramını 1,5 liraya satacakları yaprakları toplamaya koşmazlardı. O kadar işsiz ve zor durumdalar ki aynen Soma'daki madendeki eski tarım işsizleri gibi. Tarımdaki tükenmişlik bu insanlarımızı da ekmeklerinin peşinde giderken Azrail'in kucağına itti" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya da Ocak ayından bu yana 180 tarım işçisinin hayatını kaybettiğini, bugün ölenlerle birlikte bu rakamın 195'e ulaştığını bildirdi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise kazanın bir "iş cinayeti" olarak yorumlanması gerektiğini söyledi.

Kürkçü, şoförün uyuması ve yolun yeterli olmamasının da kötü çalışma koşullarının bir sonucu olduğuna işaret ederek, "Dört başı mamur bir işçi katliamıyla karşı karşıyayız" dedi.

Tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet, Hacıveliler Mahallesi mevkisinde, 09 DZ 344 plakalı tırla çarpışmış, kazada 15 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Kürkçü Gölmarmara Özgür Özel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title