Haberler

Manisa CHP'li Özel'den Gençlik Vurgusu

CHP'li Özel'den gençlik vurgusu İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)- MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'ndeki CHP İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partideki gençleşmeye dikkat çekerek aynı görevi 30 yıl sürdüren siyasetçilerden biri olmak istemediğini söyledi.

CHP'li Özel'den gençlik vurgusu

İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)- MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'ndeki CHP İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partideki gençleşmeye dikkat çekerek aynı görevi 30 yıl sürdüren siyasetçilerden biri olmak istemediğini söyledi.

CHP Yunusemre İlçe Teşkilatı'nın hemşeri derneklerinin temsilcileri için Çaka Kafe'de düzenlediği sabah kahvaltısına CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Mustafa Ada, Yunusemre İlçe Başkanı Devrim Bali, Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Başkanı İsa Özdemir ile çeşitli hemşehri derneklerinin temsilcileri katıldı. 7 Haziran seçimlerinde seçmenin partilere önemli bir mesaj verdiğini, ancak bunu CHP'den başka anlayan bir partinin olmadığını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 1 Kasım'da yapılacak seçimleri kimsenin arzu etmediğini dile getirdi.

"SEÇMEN UZLAŞI İSTEDİ"

7 Haziran günü seçmenin verdiği mesajı doğru anlamak gerektiğine değinen Özel, "Tek başına bir kişinin konuşup herkesin dinlediği, bir kişinin bağıra çağıra, azarlaya azarlaya yönettiği bir ülke, bundan sonra olmayacak. Bu sadece mevcut iktidar partisine söylenen bir şey değil, hepimize söylenen sözdü. Hepimize 'Bundan sonra biz uzlaşı, birlik beraberlik istiyoruz, iki partinin Türkiye'yi yönetmesini istiyoruz' denildi. Ancak siyasetçiler seçmene 'Doğru karar vermedin. Bir daha düşünmeni istiyorum' dedi. Bu demokrasi, çoğulculuk ve çok seslilikle bağdaşan bir şey değil. Biz işçi, çiftçi, emekli, asgari ücretli için çok şeyler söyledik. MHP de bizimle aynı şeyi söyledi. Biz seçim akşamı MHP'den uzattığımız eli tutmasını beklerdik. MHP suratımıza kapıyı kapattı. Türkiye'de öyle bir seçeneksizlik ortamı yaratıldı ki biz MHP'ye ne dediysek 'hayır' dedi. İki seçenek kaldı, ya AKP-CHP koalisyonu, ya erken seçim. Bizim için yanlış yaptıklarını eleştirdiğimiz 13 yıllık bir iktidarın sonunda, o masada oturmak zordu. 32 gün boyunca AKP'ye bayıldığımızdan değil, 18.5 milyon AKP seçmenine duyduğumuz saygıdan ve sandıktaki 'Artık kavga etmeyin, uzlaşın' mesajını doğru okuduğumuzdan dolayı AKP ile görüşmeler yaptık. Ama o masada katiyen bakanlıkları, bakan isimlerini, bakanlık sayılarını ve kırmızı plakaları konuşmadık. Kaynak tartışması yaptılar, hepsini teker teker anlattık. Bize kısa vadeli üç aylık seçim hükümeti önerdiler. Bizim AKP seçmenine duyduğumuz saygıyı maalesef sayın Cumhurbaşkanı CHP ve MHP'nin seçmenlerine duymadı. Son 6 günü de boşa geçirerek ülkeyi acilen seçime götürme kararı aldı" diye konuştu. 1 Kasım'da diğer siyasi partilerin vaatlerinin CHP ile aynı olduğuna dikkat çeken Özel, bu seçimin kazanananın işçi, emekli, çiftçi ve memur olacağını öne sürdü.

"ARTIK EN GENÇ DEĞİLİM"

CHP Grup Başkanvekili Özel, partideki gençleşmeye dikkat çekerek, gençlerin önünü açmak gerektiğini söyledi. Kendisinin 60'lı 70'li yaşlara kadar, başladığı görevi 30 sene sürdürenlerden olmayacağını vurgulayan Özel, "Ben 40 yaşımı geçtim ve artık en genç değilim. Bundan sonraki süreçte grup başkanvekilliği görevinde ne kadar kalırım bilinmez. Ama CHP'yi iktidar, sayın genel başkanımızı başbakan yapacağımız bir süreci yaşamazsak bu bizim hatamız ve eksikliğimizdir. Bunun için her türlü fedakarlığı, eleştirilere göğüs germeyi ve CHP'nin siyasetine bir dinamizm katmayı görev biliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP'li Özel, hemşehri dernekleri temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tur Yıldız Biçer Özgür Özel Yunusemre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title