Haberler

Manisa CHP'li Bingöl, ""Seçimle Gelenler Mutlaka Görev Sürelerini Tamamlamalı"

CHP'li Bingöl, ""Seçimle gelenler mutlaka görev sürelerini tamamlamalı"CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmesiyle ilgili olarak, yaptığı değerlendirmede, "Seçimle...

CHP'li Bingöl, ""Seçimle gelenler mutlaka görev sürelerini tamamlamalı"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmesiyle ilgili olarak, yaptığı değerlendirmede, "Seçimle gelenlerin mutlaka o görev sürelerini tamamlamaları gerektiğine inanıyoruz. Bu tür yöntemlerle sadece ve sadece toplumsal kutuplaşma hızlanır" dedi. Bingöl, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırının ise basit bir olay oyladığını belirtip, " Provakatif bir eylem" nitelemesinde bulundu.

CHP Manisa İl Teşkilatı tarafından, sivil toplu örgütleri ve partililere yönelik "Cumhuriyet ve Kazanımları" konulu panel düzenledi. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya katıldı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri da paneli izledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın silahlı saldırıya uğraması sebebiyle panelde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bazı güvenli önlemleri aldı. Panele katılan herkes dedektörlerle dikkatli bir şekilde arandı.

"ARKADAŞIMIZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, panel öncesi yaptığı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan silahlı saldırıyı değerlendirdi. Tezcan'a yapılanın basit bir saldırı olmadığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Bu saldırı bundan önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne bir şehit cenazesinde önüne atılan kuşunla aynı düzeydedir. Provakatif bir eylemdir. Biz bu saldırıyı sıradan ve basit bir algı olarak görmüyoruz. CHP?'ye yönelik geçmişte bu tür saldırılar söz konusuydu. Bu iktidarın ortaya koyduğu ortamın bir sonucudur. Ayrışkan bir dil kullanan, toplumu kutuplaştıran, daha da ötesi resmi ağızlardan silahlanmayı özendiren anlayış maalesef Türkiye'de böyle sonuçların doğmasına sebep oluyor. Şimdi hükümete düşen tez elden bu olayın arka planını açığa çıkarmaktır. Saldırıyı basit bir algı olayı olarak geçiştirmek asla bizi tatmin etmeyecektir. Arkadaşımız sahipsiz değildir. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız" dedi.

"Hiç kimse, bu tür olaylarla CHP ve kadrolarını yıldıracaklar, geriye iteceğini düşünmesin" diyen Bingöl, şöyle devam etti:

"Bunu başarmaları mümkün değil. 93 yıllık siyasi parti tarihimizde çokça bu olaylarla karşı karşıya kaldık. Ama hiçbir arkadaşımız geri adım atmadı. 12 Eylül öncesinde faşist saldırılarla şehitlerimiz oldu. Çok arkadaşımız yaralandı. İşkence tezgahlarından geçtiler. Ama CHP bu ülkenin sigortası olmaya devam ediyor. Bu ülkenin birleştirici gücüdür. ve gün gelecek bu tür saldırılar ve bu saldırıların arka planlarındakiler mutlaka açığa çıkacak. Onlardan da hesap sorulacaktır. Asıl sorumlu iktidardır. Mutlaka bu provakatif eylemin arkasındaki siyasi iradeyi de ortaya koymakla yükümlüdürler."

"SAĞLIK DURUMU İYİ"

Tezcan'ın sağlık durumu iyi olduğunu da vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Kendisini ziyaret ettim ve gördüm. Morali oldukça iyi. Biz CHP'liler dirençli ve mücadeleci insanlarız. Bu tür olaylar bizi asla yıldırmaz. Bülent Tezcan kardeşimizde son derece yüksek moralle bu sağlık sorunun bir an önce sona ermesini bekliyor. Görevinin başına dönmek için sabırsızlanıyor. Bülent Tezcan bizim için çok değerlidir. Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımızdır. Partilerimize çok önemli katkıları olmuştur. Umut ediyorum ki birkaç günlük istirahat döneminden sonra aramıza katılacaktır" dedi.

"BU TÜR YÖNTEMLERLE SADECE TOPLUMSAL KUTUPLAŞMA HIZLANIR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl açıklamasını ikinci kısmında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilmesiyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Bingöl, "iz daha öncede bu konuyla ilgili düşüncelerimizi açıklamıştık. Bizim için seçimle gelen seçilenlerin mutlaka o görev sürelerini tamamlamaları gerektiğine inanıyoruz. Varsa herhangi bir olumsuzluğu yine halkın iradesiyle o konu ortaya çıkarılmalı. Görevden alınması da halkın iradesiyle ortaya konulmalı. Bu tür yöntemlerle sadece ve sadece toplumsal kutuplaşma hızlanır. Bununda olumsuz sonuçları yansır. Umut ediyorum ki bu mahkeme sürece olumlu sonuçlanır. Seçimle iş başına gelen arkadaşlar hangi siyasi parti mensubu olursa olsun halkın iradesine saygı gösterme noktasında onların o seçim süreçleri tamamlamaları sağlanır" diye konuştu.

"PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ SONUNA KADAR SAVUNUYORUZ"

Bingöl açıklamasını son kısmında Başkanlık Sistemi de değinerek, parti olarak parlamenter demokratik sistemi savunduklarını dile getirdi. Bingöl "Bu konuda düşüncemiz son derece net. Daha öncede Başkanlık Sistemi ile ilgili tartışmalar söz konu olduğunda parlamenter demokratik sistemi savunduğumuzu bu konudaki tavrımızın ne olduğunu ifade etmiştik. Parlamenter sistemde aksayan yönler varsa bunların yine parlamento zemininde tamamlanması, eksikliklerin giderilmesi bizim önceliğimizdir. Ama Başkanlık Sistemi ile ilgili tartışmaların yeniden gündeme getirilmesi ve gündemde sıcak tutulmasının arkasında başka hesaplar var. Konu TBMM'de tasarı şeklinde gündeme geldiğinde arkadaşlarımız bu konuyu yeterince değerlendireceklerdir. Ama bizim düşüncemiz son derece nettir. Biz Cumhuriyetin kazanımı olan parlamenter demokratik sistemi sonuna kadar savunuyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya Cumhuriyet'in Türkiye'ye kazanımları konusunda fikirlerini partililerle paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tezcan Tekin Bingöl Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title