Haberler

Manisa Bin 697 Cami ile En Çok Camisi Bulunan 11'inci Şehir

Manisa Müftüsü Sinan Cihan Manisa’nın bin 697 camisi ile Türkiye’de en çok camisi bulunan 11’inci il olduğunu söyledi.

Manisa Müftüsü Sinan Cihan Manisa'nın bin 697 camisi ile Türkiye'de en çok camisi bulunan 11'inci il olduğunu söyledi. Cihan ayrıca insanlığın başına ne geliyorsa dertsizliğe talip olunması yüzünden geldiğine dikkat çekerek, "Bize dertli adam lazım" dedi.

Bu yıl "Geç Kalma Genç Kal, Şehrin Kalbinde Buluşalım" temasıyla gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Manisa İl Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda, "Camilerimiz ve Gençlik" konul panel düzenlendi. Panelde Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Panele Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Süleyman Çoban, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Savaş Duman, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Kenan Tokgöz, MÜSİAD Şube Başkanı Abdullah Tekin, Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Panel Gökbel Mahallesi Camii İmam Hatibi Halil Keklikkaya'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, dertsizlikten şikayetçi olduğunu söyledi. İnsanların başına ne geldiyse dertsizliğe talip olmaktan dolayı geldiğini belirten Cihan, "Bize dertli adam lazım. Geleceğimize ışık tutacak, gençlerimizi aydınlatacak, geçmişin yükünü sırtında taşıyacak dertli adama ihtiyaç var. Ümmetin derdiyle ilgilenene, milletin derdiyle ilgilenene ihtiyaç var. Onun için dertsiz olmak doğru bir hedef değil. Derli olmak lazım, dertlenmek lazım" dedi.

Camilerin çok az bulunduğu yabancı ülkelerde vatandaşların camiye gelmek için kilometrelerce yol kat ettiğini vurgulayan Müftü Cihan, "Memleketin müftüsü diye geçiniyorsun. Sağına baksan cami, soluna baksan camii. 5 vakit namazını cemaatle kılabiliyor musunuz diye kendi kendime sordum. Ama ne yazık ki olumlu cevap veremedim. Bir Müslüman için caminin önemi nedir, bunu çok iyi bilmeliyiz. Türkiye'den dışarıya gidip gelenler ezan sesini özlediğini söylüyor. Ülkemizde günde 5 vakit ezanı okunuyor ama duyuyor muyuz, duymuyor muyuz orasını tartışmak lazım" diye konuştu.

Manisa'nın bin 697 camiyle Türkiye'de 11'inci sırada yer aldığını kaydeden Cihan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nereye bakarsak bakalım cami görüyoruz. Ancak, caminin hayatımızdaki yerini anlayamazsak bin 697 cami değil, 100 bin 697 cami olsa bizim bir şey ifade etmiyor. Camiyi anlamak lazım, hissetmek lazım. Bu güzelliklerden mahrum olanlar bu çileyi yaşıyorlar. Avrupa'daki yaşayanlar kilometrelerce yol giderek, cami cemaatiyle birlikte oluyor."

Camileri inşa etmenin çok önemli olduğunun altını çizen Cihan, "Eğer camiler önemli olmasaydı, camilerin tarihi insanlık tarihi kadar eski olmazdı. Beytullah'ı Hz. Adem (a.s.) inşa etti. Camiler bütün insanlar için toplanma mekanlarıdır. Medeniyeti inşa etmek istiyorsanız cami inşa etmek zorundasınız. Bir medeniyet gibi bir hedefimiz yoksa o zaman camiyle irtibatını kesebiliriz. Bu yıl gençlik konusu ele alınıyor. Gençlerin camiyle irtibatını kesmemeliyiz. Gençlerin her zaman camiyle iç içe olmasını sağlamalıyız" diye konuştu. Müftü Cihan'dan sonra, Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğlu konuşma yaptı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sinan Cihan Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title