Haberler

Manisa Besyo Sınavında Sıcak Hava Öğrencileri Bunalttı

Besyo sınavında sıcak hava öğrencileri bunalttıMANİSA'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) yetenek sınavı, sıcak havada öğrencileri bunalttı.

Besyo sınavında sıcak hava öğrencileri bunalttı

MANİSA'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) yetenek sınavı, sıcak havada öğrencileri bunalttı. Üniversitenin stadında yapılan 1000 metre koşusunda bazı kadın adaylar, sıcak havanın da etkisiyle baygınlık geçirdi.

CBÜ BESYO 2016-2017 eğitim-öğretim yılı yetenek sınavı için üniversitenin stadında koşu yapıldı. 440 öğrencinin alınacağı BESYO'ya, rekor bir katılımla bu yıl 5 bin 84 aday başvurdu. Güneşin etkisinin geçmesi için sınavın saat 16.00'ya alınmasına rağmen, gölgede 35, güneş altında 40 dereceyi geçen sıcak hava öğrencileri bunalttı. Önce 60 metre, ardından 1000 metre yarışlarına giren kadın adayların bir kısmı yarış bitiminde baygınlık geçirdi. Bazı adaylar ise çim üzerinde bulunan su hortumunun altında serinledi. Hazır bekletilen sağlık ekipleri, öğrencilere vakit geçirmeden müdahale etti. Jimnastik, koordinasyon parkuru ve seçmeli olarak futbol, basketbol, hentbol ile voleybol branşlarının ikisinden sınava giren kadınlar, üniversitenin stadında önce 60 metre hız koşusu, ardından 1000 metre koşusu yaptı. Sınava giren öğrencilerin yakınları ve kurs antrenörleri, koşuda öğrencilere seslenerek moral vermeye çalıştı.

Beden Eğitimi Öğretmenliği, Yöneticilik, Rekreasyon ve Antrenörlük bölümlerinin sınavlarının 3 Temmuz'a kadar süreceği belirtildi. Beden Eğitimi Öğretmenliği, Yöneticilik, Rekreasyon ve Antrenörlük Bölümlerine 2 bin 378 erkek, 604 kız öğrenci başvurdu. Antrenörlük Bölümü'ne ise 2 bin 92 öğrencinin başvurduğu ve bu yıl toplam 5 bin 84 öğrencinin sınavlara gireceği açıklandı.

BESYO Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Güzel, bu yıl sınavlara başvurunun yoğun olduğunu belirterek, sınav yapılan alanlarda kamera bulunduğunu, internetten yayın yaptıklarını ve öğrencilerin anında izleme şansına sahip olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title