Haberler

Başsavcı Şimşek'ten Bülent Arınç'a: Herkes Hesap Verecek!

Güncelleme:

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Bülent Arınç'ın "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz." sözlerinin ardından, "Bunlara destek olan kişiler, bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz.' diyor.

Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Herkes bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek." dedi.

BÜLENT ARINÇ'A SERT SÖZLER

Açıklamasında eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın darbeden sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamadaki sözlerini de hedef alan Başsavcı Şimşek, isim vermeden tepki gösterdi. Manisa'da başörtülülere kelepçe vurulması olayının ardından görevden alınan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'i de bu uğurda kaybettiklerini dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BEN KABUL ETMİYORUM"

"Biz işini son derece güzel yapan bir emniyet müdürünü bu uğurda kaybettik. Ne yapmıştı ki adam. Ama düşünün, o tarihte bile alanda çok güçlüydüler. Bunlara destek olan kişiler bugün çıkmış 'Biz ahmakmışız, biz bilmem neymişiz. Böyle bir şeyi ben kabul etmiyorum.

"NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLADINIZ"

İsme girmiyorum. Ne demek istediğimi anladınız. Hiç kimse kusura bakmasın. Herkes, bugüne kadar bu ülkeye ihanet eden kişilerin içerisinde yer alan, bunlara destek olan, bunların suiistimallerine göz yuman, karşılarında bize saldıran herkes hesap verecek. Bunun hiç şakası yok.

"ÖYLE BİR ŞEY YOK"

Bu kadar sıkıntıdan sonra, şartlar bu hale gelince kenara çekileyim, ben seyredeyim. Öyle bir şey yok. Bunlarla iş birliği yapan herkes hesap verecek. Ama bunlarla irtibatı olan gariban memurlar, asgari ücretle evini geçindirenler, bunlardan kopsunlar artık."

"KİMLİKSİZ DIŞARI ÇIKMAYIN"

Olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından birçok kişinin paniğe kapılarak kendisini aradığını anlatan Şimşek, olağanüstü hal ile ilgili bilgi verdi. Vatandaşlara çağrı yapan Şimşek, "Yanınıza kimliğinizi almadan dışarı çıkmayın. Bu büyük sıkıntılara neden olabilir." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Murat Yıldız Ekrem Arslan Bülent Arınç Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title