Haberler

Manisa Baro Başkanı: Gücün Adamı Olmayın

Manisa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Manisa'da yeni adli yıl, Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle başladı. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, tarafsız bir adaletin tecelli etmesi için çalışacaklarını belirtirken; Baro Başkanı Ali Arslan hukukçulara 'gücün adamı olmayın' çağrısı yaptı.

Manisa'da 2015-2016 adli yılı, Manisa Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehtap Caynak, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, ilçe belediye başkanları, hakimler, savcılar ve çok sayıda davetli törene katıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Manisa Barosu törende Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yargı mensupları ve davetliler kokteylde buluştu.

"ADALETLİ BİR YIL OLSUN"

Adli yıl açılışında kısa bir açıklama yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, adaletli bir yıl temennisinde bulundu. Başsavcı Şimşek, "Yeni bir adli yıla başlıyoruz. Her yıl olduğu gibi aynı temennileri tekrar edeceğiz. Ülkemiz için, halkımız için adaletli hakka hukuka riayet edilen bir yıl olsun istiyoruz. Sokaktaki vatandaş bizden sadece adalet bekliyor. Bizlerde adaletin neferleri olarak vatandaşın inandığı tarafsız bir adaletin tecelli etmesi için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. En önemli görevimiz bu. Kazasız belasız, adil güzel bir yıl geçirmemizi temenni ediyorum" dedi.

"GÜCÜN ADAMI OLMAYIN"

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da, konuşmasında hukukçulara 'gücün adamı olmayın' çağrısı yaptı. Baro Başkanı Arslan, "Adli yıl açılışıyla dünya barış gününün çakışması bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Hele hele bugünlerde çevremizde savaşın yoğunlaştığı, silahların susmadığı bir ortamda barış daha önemli hale geldi. Adliyelerin sağlıklı bir ortamda çalışabilmesi hukukun gerçek anlamda yerleşebilmesi için öncelikle iç barış ve dış barışın sağlanması gerekiyor. Biz hukukçular avukatlar olarak öncelikle demokrasinin gelişmesine büyük önem veriyoruz. Demokrasinin olmadığı bir ortamda avukatların yapacağı hiçbir şey yoktur. Sistem işlemez. Bu adli yılın avukatlar, hakimler, savcılar ve vatandaşlarımız için geçmiş yıllardan daha iyi daha huzurlu olmasını diliyoruz. Hak ve adaletin gerçekleşmesi anlamında hukukçuların üzerlerine düşen vazifeleri fazlasıyla yapması gerektiğini düşünüyoruz. Hukukçular, hakimler savcılar hiçbir zaman gücün adamı olmamalıdır. Mevcut düzenin mevcut güçten yana tavır koymamalıdır. Güç değişir, düzen değişir ama hakkaniyet, haklılık, adalet, hukukun üstünlüğü gibi değerler hiçbir zaman değişmez" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tur Yıldız Biçer Ali Arslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title